Kultúra

Kortárs írók és képzőművészek emlékeznek Ottlik Gézára

Grecsó Krisztián, Szilasi László és még más írók, képzőművészek tartanak felolvasó estet május 8-án, kedden 19:30-tól a Régi Zsinagógában.

100 esztendeje, 1912. május 9-én született Ottlik Géza, a XX. századi magyar próza egyik legnagyobb alakja, rá emlékezünk ezen az estén. Felolvasnak és beszélgetnek Grecsó Krisztián (író, szerkesztő), Németh Gábor (író, forgatókönyvíró) és Szilasi László (író, irodalomtörténész, SZTE BTK Régi Magyar Irodalom Tanszék). A felolvasás és beszélgetés alatt képzőművész, grafikus hallgatók megfestik az általuk elképzelt Hajnali háztetők című képet, valamint részletek hangzanak el a Hajnali háztetők című regényből.

Ottlik Géza

„El nem mesélhető történetekkel vagyok tele. Ezek az el nem mesélhető történetek, néha azt gondolom, épp ez vagyok én. A történetek, amiket el tudok mesélni, csak a produktum, a termék, az eredmény. Amit az el nem mesélhetők tesznek lehetővé. Kikényszerítenek belőlem. Amit velem mondatnak el.”
(Ottlik Géza)

Az SZTE Egyetemi tavasz programja, a belépés ingyenes. Időpont és helyszín: május 8. kedd, 19.30 óra, Régi Zsinagóga (Szeged Hajnóczy utca 14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik