Kultúra

A tévében: nagy kihívások

Három fiatal filmet csinálna, Bruce Willis megint világot ment, tűzoltók műkincseket zabrálnának, a Bilbao pedig Realt verne.

20:00, Duna TV, A nagy trakta
A nagy zabálás kultikus film volt a hanyatló és dekadens nyugati élet kritikájával, melynek fő üzenete úgy szólt: minek eszik, aki nem éhes? A nagy trakta pedig arról szól, hogy hogy működik az európai filmes sztárüzem – három olasz fiatal akar filmet csinálni, miután egy jó történetre bukkannak. Rómába utaznak tehát, hogy szerencést próbáljanak. A film főszereplője a magát alakító Gerard Depardieu.

21:00, film+, Az ötödik elem
Luc Besson utolsó normális filmje, de ez is billeg, nagyon a határon van. Főszerepben Bruce Willis és a francia rendező csaja, bizonyos Milla Jovovich. Valamint a gonosz szerepében Gary Oldman, hogy egy színészt is említsünk. A film jellegzetessége még, hogy igen drága volt, Európa egyik legköltségesebb filmje, és Jean-Paul Gaultier divatguru volt a jelmeztervezője. A rendező ötlete amúgy gyerekkori, amit később sikerült rápakolni, csak máz.  

21:00, Filmmúzeum, Trespass
A Sivatagi Show generácik karácsonyi-húsvéti elfoglaltsága volt hosszú éveken át, abban volt egy jelenet arról, hogy fognak majmot Afrikában: valami nagyobb tárgyat tesznek egy termeszvárba, majd a majom odamegy, megfogja, de nem tudja kihúzni a lyukból, viszont elengedni sem akarja, ezértlényegében önmagát ejti foglyul. Ez történik ennek a filmnek a hőseivel is: két tűzoltó a munjkájuk során elrabolt műkincsek rejtekhelyére vonatkozó információt talál. El is mennek a helyre, de egy gyilkosság szemtanúi lesznek – el kéne menekülni, de nem akarják otthagyni a drága holmit. A főszerepben két vagány: Ice-T, Bill Paxton.  

22:00, sport1, Athletic Bilbao – Real Madrid
Ki gondolta volna, de így igaz: a két csapat közül az egyik egy európai focikupa döntőse, de nem a Real Madrid, hanem az Európa Liga fináléjába jutott Athletic Bilbao. A baszk csapat ezért némi lelki fölénnyel készülődhet a mindig igazi rangadónak számító meccsre, igaz a Real pedig már szinte bajnokként érkezik. De győznie kell, nehogy a bajnokság is kicsússzon a keze közül. A Bilbao pedig otthon nyilván nem vereségre készül. Szóval jó lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik