Kultúra

Dolhai Attila koncertje

Április 2., hétfő 19:00. IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső Tisza-part 2.)

Dolhai Attila a Cigányszerelem próbái kapcsán ismerkedett meg a Gypsyland (Radics József, Orbán György, Duka László és Lakatos György) nevű jazz zenekarral, akikkel azonnal megtalálták a közös hangot. A budapesti Broadway Fesztiválon léptek fel együtt először, ahol közel négyezer néző ünnepelte Őket. Majd ezt számos koncert követte.

A művész azóta is dolgozik velük, fellépéseinek állandó résztvevői. A Cigányszerelem bemutatója kapcsán nemrégiben egy CD-t is megjelentettek, melyen négy dal szerepel: a Lehár-operettből ismert Vad cigánylegény vagyok feldolgozása, két saját szerzemény, a Rád talál a boldogság és a Sorsaink, valamint a Szentivánéji álomból Lysander szólója, a Puccos taliga.A lemez egy magazin mellékleteként egy hétig kapható volt az újságárusoknál, s közel húszezer darab fogyott el belőle.

“Szerencsés találkozásnak tartom, hogy megismertem a fiúkat. A közös próbák és fellépések mindig boldogsággal töltenek el. Már első alkalommal éreztem a tüzet és az energiát, ami bennük van, továbbá sugárzik róluk a zenélés végtelen szeretete. Azóta még jobban összecsiszolódtunk, és örülök, hogy nyitottak voltak, mert ez nagyon sokat számított. Úgy tudtunk együtt dolgozni, hogy mindenkinek az ötletét sikerült megvalósítani. Minden dalnak megvolt a gazdája. Öröm nézni, ahogy zenélnek, remélem, hosszú távon fogunk együtt dolgozni” – mesélt az együttműködésről Dolhai Attila.

A Gypsyland is örömmel játszik együtt Dolhai Attilával, Radics József, a zenekar nagybőgőse és szövegírója elmondta: “Szerencsés a helyzetünk, mert hasonlóak az elképzeléseink, a zenei ízlésünk és a dalok kiválasztása és feldolgozása is mindig teljes összhangban zajlott. De nem csak szakmailag, emberileg is remekül megértjük egymást! Jelenleg is gőzerővel próbálunk, egyre több koncerten lépünk fel együtt, illetve folyamatosan bővítjük a repertoárt.”

De mindez férfi mellé kell egy nő, pláne öt férfi mellé. Így a Forró vér koncerteken sztárvendégként fellép az Operettszínházból és a televízióból is jól ismert Peller Anna. „Alig várom már a koncerteket, Attilával már a Színmüvészeti Egyetem  óta barátok vagyunk, hasonló a zenei ízlésünk és remek összhang van köztünk a színpadon is. A Gypsylanddel való találkozás életem egyik nagy ajándéka. Egy koncert velük  igazi örömzenélés. „

Ajánlott videó

Olvasói sztorik