Kultúra

Országos Közművelődési Konferencia

Március 27-29. SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet (Szeged, Szilléri sgt. 12.)

Film, zene, média, időskori tanulás, fogyatékkal élők és fogvatartottak képzése, eszperantó kedvcsináló, Etka-jóga, mediációs és érzékenyítő tréning – íme, néhány téma és program az idei, XXI. Közművelődési Konferencia programjából. A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően most is a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézetének hallgatói szervezik. Március 27-29-én az ország több felsőoktatási intézményéből érkeznek felnőttképzést és kultúraközvetítést tanulók az ország legnagyobb múltú hallgatói konferenciájára, a KMK-ra.

Idén már 21. alkalommal rendezik meg Szegeden a SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézetének hallgatói az Országos Közművelődési Konferenciát, vagy ahogy a hallgatói berkekben emlegetik: a KMK-t. A több mint két évtized alatt a rendezvény országos találkozóvá vált, amelyen a más felsőoktatási intézményeiben tanuló andragógus és kulturális mediátor hallgatók is részt vesznek. A rendezvény országosan egyedálló, hiszen hallgatók szervezik hallgatóknak, valamint olyan fiataloknak, akik érdeklődnek a média, a kultúra, a felnőttképzés iránt.

Idén új struktúrában szerveződik a konferencia: a Felnőttképzési Intézet szakjainak és specializációinak legizgalmasabb szakmai kérdéseit mutatják be és vitatják meg a résztvevők. Az andragógia alap- és mesterszakok, az eszperantó, a média és a rendezvényszervező specializációk, valamint a kulturális mediáció mesterszak egy-egy területét előadások, beszélgetések és interaktív programok keretében, oktatók és gyakorlati szakemberek részvételével járják körül.

A konferencia megszervezése a szegedi hallgatók gyakorlati képzésének fontos eleme. A stábokba szerveződött tanulóknak a konferencia megszervezése és lebonyolítása remek lehetőség, hogy az elméleti ismereteiket a gyakorlatban is kipróbálhassák. A rendezvényen a szegedi diákok megismerkednek más egyetemeken tanuló társaikkal, a vendég hallgatók pedig Szeged pezsgő kulturális életével.

További részletekért és friss információkért keressék a rendezvény hivatalos Facebook oldalát (https://www.facebook.com/kmkszeged).

XXI. Közművelődési Konferencia – Program

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik