Kultúra

Internet Fiesta

Március 23- 30. Somogyi-könyvtár (Szeged, Dóm tér 1-4.)

A 13. Internet Fiestára kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében március 23-30-ig. A program célja: az információs társadalomba való beilleszkedés megkönnyítése, az Internet gazdag lehetőségeinek bemutatása. Az 2012. év kiemelt témakörei: nyelvtanulás az interneten, szótárak, nyelvi tesztek, önképzés és tájékozódás az internet segítségével. A rendezvénysorozathoz a szegedi Somogyi-könyvtár is csatlakozik. A szegedi Fiesta programban szerepel virtuális Naprendszer utazás, digitális planetáriumok, legújabb kori fényképezés szenior korúaknak, nyelvtanulási lehetőségek, ismerkedés a saját igényekhez igazítható és korlátlanul bővíthető szótárfüzettel, olvasmányélmények az interneten és arról is hallhatunk majd, hogyan működik a mobil alkalmazások piactere. A Fiesta ideje alatt játékos totóval várják az érdeklődőket, amelynek megfejtésével értékes nyereményeket nyerhetnek a játékos kedvűek.

Részletes program:

MUNKA ÉS TANULÁS A NETEN

2012. március 28. (szerda) 2. emeleti oktatóterem

15.30-16.00  A pillanat varázsa…- bemutatkozik a Nap-Fény Senior Fotóklub. Céljuk a nyugdíjasok bekapcsolása a modern technikával rendelkező legújabb kori fényképezésbe és annak számítógépes feldolgozásába.

Előadó: Péntek György, a Nap-Fény Senior Fotóklub tagja (link: http://napfenyfoto.blog.hu/ )

16.00-17.00 Digitális planetárium programok kezelése – A számítógép természetesen soha nem pótolja a valós látványt, azonban a csillagászat iránt érdeklődők számára az égbolt, a csillagképek, a bolygók megismerését manapság már korszerű számítógépes programok, az úgynevezett digitális planetáriumok is segítik. A teljesen ingyenes programok kezelése sokakat talán elrettent, azonban némi gyakorlás után akár egy virtuális Naprendszer utazásban is részt vehetnek a használói. Az előadáson gyakorlati bemutatón keresztül ismerhetik meg a Celestia, a Stellarium, Cartes du Ciel és a Hallo Northern Sky programokat.

Előadó: Illés Tibor amatőrcsillagász-újságíró

Partiscum Csillagászati Egyesület (link: http://partiscum.hu)

17.00-17.30 Könyvmolyok az interneten – olvasásélmények a moly.hu-n egy könyvtáros szemével

Előadó: Fejérné Pintér Veronika, könyvtáros

Március 29. (csütörtök) 2. emeleti oktatóterem

14.00-16.00 Ingyenes nyelvi szintfelmérő a Katedra nyelviskola támogatásával

Szeretné tudni hol tart most az angol nyelvtudása? Látni akarja, hogy esetleg mennyit kell még tanulnia? Mindez kiderül, ha elvégez nálunk egy ingyenes szintfelmérő tesztet.

15.30-16.00  Családi angol program, avagy Hogyan segítheti szülőként, nagyszülőként gyermeke angol tanulását? – A British Council weboldalainak bemutatása

Előadó: Somogyi Szilvia, könyvtáros

16.00-16.30  A szavakon túl – nyelvtanulási lehetőségek az online-Katedra nyelviskolában.

Előadó: Haiderné Végh Zsuzsanna, a Katedra Szeged Nyelviskola ügyvezető igazgatója

16.30-17.30

– Szótárfüzet

A Szótárfüzet egy saját igényeidhez igazítható és korlátlanul bővíthető gyakorló alkalmazás, melyet bármilyen nyelv tanulása közben használhatsz. Kedved szerint készíthetsz saját szótárakat, bővítheted, módosíthatod azokat.

  • mobilKvíz – Biológia

A mobilKvíz segítségével bárhol képezheted magad, tesztelheted tudásod, legyél akár otthon, buszon vagy a parkban. A sorozat első elemeként megjelent a Biológia érettségi felkészítő kérdéssorozat.

  • Szeged Guide

Szegedi látnivalókat, turisztikai információkat, eseményeket, helytörténeti érdekességeket megjelenítő, többnyelvű alkalmazás.

  • Hogyan működik a mobil alkalmazások piactere?

A Google Android Market rövid bemutatásán keresztül az érdeklődők megismerkedhetnek a mobil alkalmazás készítésétől a felhasználói letöltésig tartó folyamattal.

Előadó: Sikala János – INFOtec Kft. ügyvezető igazgatója

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik