Kultúra

Népítélet: egyenletesen rossz Marslakók, javuló Éden Hotel

A műsorok alapján nem vagyunk kíváncsiak a bulvársajtó berkein belüli szappanoperákra, de a mexikói luxushotelben tanyázó párocskák felkeltették az érdeklődésünket.

Elmondhatjuk, hogy beállt a tavaszi műsorrend, a köztévén az este a Maradj talpon!-nal, majd a Marslakókkal indul, aztán Kékfény vagy Haction, majd jön az Este. Az RTL Klubon az 1 perc és nyersz! érkeztével köszönt be a főműsoridő, a TV2-n pedig a Tények után péntekenként a Megasztár domborít – ebbe már “csak” a Csillag születik március 17-i kezdése fog belerondítani (eléggé).

A heti nézettségek tehát nagyjából arról is beszélnek, mi lesz a tavasz rendje. Az RTL Klub berobbanó új műsorai kicsit veszítettek nézettségükből, de alapvetően megmaradtak olyannak, amilyennek: népszerűnek. Az 1 perc és nyersz! pénteki adása mind a kereskedelmi, mind a teljes nézettségben a második lett, mert egy Barátok közt-epizód befutott az első helyre, és rendre legyőzi a többiket a sávjában. 

A Marslakók az első hetük alatt negyedmilliós nézőseregre tettek szert, nem túl biztató ez a fennmaradó 391 epizódnak, de innen szép nyerni. ráadásul ezt úgy, hogy a Híradóra még mindig odakapcsol naponta átlag 600 ezer néző. A Viasat3-on elindult második Éden Hotel a maga becsületes módján (“ki, be, át, meg – ez erről szól”) egyre növekvő tábort mondhat magáénak: a hétfői kezdés után még 50-100 ezres visszaesések voltak Horváth Éva ítélethirdetőket megszégyenítő monotonítású dikciója hallatán, de péntekre felküzdötte magát az m1 szintjére a műsor (130-140 ezer néző).  

A Megasztár kiegyensúlyozttan hozza a maga 1,1 milliós nézőtáborát, de a csatornán a héten a 18-49 éves réteg legkedveltebb műsora a Mr. Bean nyaral volt, ami azért a csatorna saját gyártású műsorainak a kritikája is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik