Kultúra

Felcsendül a Bolero

Főszerepben a muzsikusok. Március 10-én a szólisták kerülnek a reflektorfénybe a Győri Filharmonikus Zenekar legújabb premierjén.

A győri filharmonikusok híresek arról, hogy mindig neves világsztárral színesítik a repertoárjukat. A szombati bemutató viszont valami egészen mástól lesz különleges. Bach, Ravel és Dittersdorf fülbemászó dallamait a zenekar szólistái szólaltatják meg, természetesen a társulat kíséretében. „A mi szólistánik” című előadáson 5 művész csillanthatja meg tehetségét a közönség előtt, mégpedig hegedűn Lukács Éva, csembalón Szekendy Tamás, brácsán Kataoke Marine, nagybőgőn Horváth Mihály, fuvolán pedig Kovács Katalin. „3 éve vagyok a zenekar tagja, nagyon jó társulat a miénk. Éppen ezért nagy öröm számomra, hogy most közelebbről is bemutatkozhatok a közönségnek. Remélem a nézők is jól fogják magukat érezni” – mesélte izgatottan élményeit a főpróba szünetében a fuvolán játszó szólista.

A csapatot a Liszt-díjas Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője dirigálja majd, aki a Győr24-nek elmondta, hogy mind a szólisták, mind a társulat többi tagja világszínvonalon muzsikál, így van mire büszkének lenniük.

Az előadásra az összes jegy elkelt, de az, aki időben tikettet váltott, fantasztikus estének néz elébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik