Kultúra

Akadémián képeznék a magyar rockereket

Rockakadémia indul áprilistól a harminc évnyi zeneoktatási tapasztalattal rendelkező THÉBA Művészeti Akadémián. Az elsősorban a tizen- és huszonévesek számára alapított szakképzés vezetője Szigeti Ferenc, a Karthago együttes alapítója, a tanárok között a magyar rockzene több ismert szereplője megtalálható.

“A képzés kétéves, ezen belül háromhónapos szemeszterekből áll, elvégzése OKJ-s szakvizsgát ad. A tanárok között van mások mellett Alapi István gitáros (Edda), Jankai Béla (Prognózis, Dinamit), aki a stúdiótechnikát fogja oktatni, Takáts Tamás (Karthago, East) az éneket, Gidófalvy Attila (Karthago, Lord)  pedig a billentyűs hangszertudást” – mondta el Szigeti Ferenc a pénteki sajtótájékoztatón.

A tanári kar tagja még a dobos Németh Gábor (Skorpió, Bikini, P. Mobil) és Donászi Tibor (Beatrice, Edda), Fekete Samu Tibor basszusgitáros (Korál), Rozsonits Tamás pedig zenetörténetet, rockzenei lexikális ismereteket fog oktatni. A képzést az egyik ismert nemzetközi hangszergyártó cég támogatja.

A Rockakadémiának a Rákóczi úti THÉBA Művészeti Szakközépiskola és Akadémia biztosít helyszínt. A várhatóan áprilisban induló első kurzusra március 19-ig lehet jelentkezni. “Van már néhány helyen Magyarországon rockzenei képzés, de mi életszerűbb ismereteket akarunk adni a diákoknak” – mondta el Szigeti Ferenc. Takáts Tamás szerint a Rockakadémia egyfajta kaput jelenthet a fiataloknak a szakmába és komoly kapcsolatépítési lehetőséget kínál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik