Kultúra

Hegyalja Fesztivál: jön Everlast, az Exodus és a Skindred is

A Grammy-díjas Everlast, az amerikai thrash metál csapat, az Exodus, de az alternatív ragga metált játszó Skindred is fellép az idei Hegyalja Fesztiválon július 18. és 22. között.

A New York-i születésű Everlasthoz, azaz Eric Schrody-hoz, a House of Pain egykori frontemberéhez olyan hatalmas hiphop slágerek fűződnek, mint a What Itís Like vagy a White Trash Beautiful. A zenész, aki tavaly ősszel jelentette meg hatodik szólóalbumát Songs of the Ungrateful Living címen, korábban együtt dolgozott Madonnával, a Kornnal, a Run DMC-vel, Snoop Doggal és a Cypress Hillel is, Santanával pedig 2000-ben Grammy-díjat ért közös daluk, a Put Your Lights On. Rakamaz és Hegyalja határában idén júliusban már a 13. Hegyalja Fesztivált tartják meg.

A rendezvény egyik igazi különlegességének ígérkezik az idén 32 éves amerikai thrash metál banda, az Exodus fellépése. A richmondi csapatban (Rob Dukes – ének, Gary Holt – gitár, Lee Altus – gitár, Jack Gibson – basszusgitár, Tom Hunting – dob) annak idején alapító tag volt Kirk Hammett, aki aztán a Metallica szólógitárosaként lett világhírű. Szintén a Hegyaljára érkezik a newporti Skindred, amely eddig négy stúdióalbumot készített. Az alternatív metál, a reggae és a nu metál stílusban mozgó öttagú zenekar tavalyi anyagát, a Union Black című lemezt mutatja be a borsodi közönségnek.

Az elektronikus zenét a sötétebb oldaláról közelíti meg a holland Black Sun Empire, azaz a holland dj és producer Rene Verdult, valamint Milan és Micha Heyboeraki. A darkstep trió mellett látható és hallható lesz a Hegyalján a brightoni dj-kettős, Tom Beaufoy és Pat Pardy, azaz az Evil Nine, valamint a londoni Broken Note is, amelynek lassabb tempójú zenéje egészíti ki a fesztivál széles elektronikus zenei skáláját. A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei Hegyalján fellép az Arch Enemy, a Biohazard, az Enter Shikari, az Engine Earz Experiment, a Pendulum, a Parov Stelar Band és a Danko Jones.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik