Kultúra

Ganxsta Zolee és a Kartel koncertje

Március 8. csütörtök. 21:00. JATE Klub (Szeged, Dugonics tér 13.)

Felejthetetlen NŐ és ZOLTÁN napra számíthatnak azok, akik 2012.03.08-án ellátogatnak a JATE Klubba, ahol 21:00-tól a Ganxsta Zolee és a Kartel forgatja fel a szegedi éjszakát!

Ganxsta Zolee-t nem kell bemutatni ma már senkinek. A lányos anyukák rémálma, az ország leghírhedtebb megmondója, aki 1995-ben alapította meg a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekart és azóta is töretlenül jelen van a hazai közéletben. A tíznél is több Kartel lemez, a számos besepert szakmai és közönségdíj, valamint a számtalan rangos közreműködés meghozta eredményét: ha azt mondjuk „boom a fejbe”, Újpest, hoki, finn jégkorong, akkor azonnal mindenkinek beugrik kiről is beszélünk.

A zenekar 2012 tavaszán új lemezzel jelentkezik, Hatalmat a népnek címmel. A készülő anyagon a csapattól elvárt módon óriási, zúzós, kőkemény rap nóták szerepelnek majd, melyek természetesen erősen rockosított hangszerelésükkel válnak igazán Kartel szerzeményekké. A szövegfelelős most is Ganxsta Zolee, de Big Daddy Laca is kiveszi a részét a szókimondó sorok konstruálásában. A lemezen két zeneszerző működik közre, a zenekar gitárosa Gajdacsi Gábor, valamint a zenei rendező Pierrot.

2012 elején kezdetét vette a csapat MiTiSzó?-ra keresztelt turnéja, melyen a lemez megjelenéséig a névadó sláger éhezteti ki a közönséget az új anyagra, majd azt követően, ugyanezzel a címmel folytatják körútjukat a hazai klub és fesztivál életben.

2012.03.08-án, a szegedi JATE Klubban, az év egyik legzúzósabb és legfelszabadultabb turnéján a csapat ismét megmutatja, hogy milyen is az igazi Kartel-hangulat manapság: történjen bármi a csapat körül, tágabb értelemben a nagyvilágban, soha semmi sem szegheti határtalan jókedvüket! Bulizással, közös iszogatással és hihetetlen energiákkal néznek farkasszemet a mindennapok kisebb-nagyobb problémáival, a svájci frankkal, a háborús konfliktusokkal vagy a globális felmelegedéssel immáron 16 éve. Szókimondásuk és zsigerekbe hatoló zenéjük mellett talán ez az egyik oka annak, hogy bárki, aki ellátogat a koncertjeikre, nem csak egy emlékezetes koncerttel, hanem hosszú ideig kitartó pozitív hangulattal lesz gazdagabb! Az ars poetica ezentúl a következő: a negatív dolgokkal és a hétköznapi szürkeséggel szemben bulizással, valamint jó házi pálinkával kell felvenni a harcot, így a vérpezsdítő hangulat hosszú időre garantált!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik