Kultúra

A tévében: kisebb és nagyobb gonoszságok

Kis gonoszság humorba csomagolva, thrillerbe ágyazva, a valóságban, a sorsba göngyölve, avagy a bíróság előtt.

20:15, Viasat3, Két pasi – meg egy kicsi
Lehetett bármilyen nehéz és irritáló napunk, ez a csütörtöki maraton kihúzza minden keserűség és stressz méregfogát. Négy epizód következik egymás után, és nem érdekel, hogy már láttam őket – bort is ittam már életemben, mégsem fogok ezért áttérni a vodkára. A Két pasi – meg egy kicsi tökéletes tévéműsor elgyötört, megfáradt nézőknek – nem mindig nagyon vicces, de nem is kell, hogy az legyen (ezzel nem volt tisztában a Jóbarátok), és van benne pár deka gonoszság, kis adag, ami kihúzza az ember méregfogát. Tény, nem visz el kanti magasságokba, de segít, hogy másnapra újra összerakjam magam.

21:00, Film+, A vadász
Ezerszer látott ötlet, mégsem lehet megunni: egy tárasaság, lehetőleg fiatalok kirándulni mennek egy lakatlan szigetre/hegységbe/bárhová, ám a nagy erdőben valami gonosz lakozik, ami elkezd vadászni rájuk. Még a végkifejlet is megjósolható, de nem baj – ma nem az eredetiséget hajszoljuk, csak ki akarunk kapcsolódni.


21:20, RTL Klub, Több, mint testőr
Még nincs egy hónapja, hogy Whitney Houston a beszedett gyógyszerektől kilehelte lelkét, majd lassan belecsúszott a fürdővizébe. Hangját és képét megőrizte nekünk számos felvétel, de ebben a filmben hallható tán a leghíresebb dala, az I will always love you. Most cseppet sem érdekes, hogy a film nincs benne a filmtörténet élmezőnyében – aki emlékezne egy valaha volt tündöklő énekesnőre, egy hangra, egy összezúzott karrierre, tudja, hova kell kapcsolnia. 

21:30, Duna World, Szentivánéji álomWilliam Shalespeare legkeserűbb komédiájának szokták nevezni ezt, amelyben az emberek csak bábok a felsőbb hatalmak kezében – csoda-e, hogy Kelet-Európában olyan népszerű, és oly sok feldolgozást ért meg ez a darab? Oberon, Theseus, Titánia, Puck és a többiek, megfejelvén a botcsinálta színészekkel – ezúttal Ács János rendezésében, a legendás kaposvári társulattól 1981-ből.

0:30, m2, A gyilkos
Színjáték a bíróságon – Alfred Hitchcock nem csak ezt az 1930-as filmjét építette erre az alapmotívumra. A rendező harmadik hangosfilmje igazi bírósági film, amelyben egy színész, akit esküdtszéki tagnak kérnek fel, kételkedni kezd az vádlott bűnösségében, és a per alatt elkezd nyomozni, hogy megtalálja, ki is lehet az igazi gyilkos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik