Kultúra

Az Arénában ünnepel a Bikini

Háromórás szuperkoncertet tart 30. születésnapján a sok mindent megélt és ma is rendkívül népszerű Bikini együttes.

“Az Arénában most lesz az első koncertünk, elődjében, a Budapest Sportcsarnokban azonban kétszer is játszottunk: először 1992-ben, a Bikini 10. születésnapján, majd öt évvel később, a 15. évfordulón is” – idézte fel Németh Alajos, a zenekar vezetője, dalszerzője, basszusgitárosa az MTI-nek.

Az ős Bikini 1982-ben alakult, az első két, ma már a magyar rocktörténet alapművei között számon tartott lemezen (Hova lett…, XX. századi híradó) Nagy Feró volt a frontember, a zene leginkább punkos underground volt. Az akkori felállásból mára egyedül Németh Alajos maradt, 1985-ben D. Nagy Lajos énekessel kezdődött a Bikini második, máig tartó időszaka, a sikerekben gazdag dallamos rockzene, olyan dalokkal, mint az Izzik a tavaszi délután, a Ne legyek áruló, a Mondd el, a Repülők vagy a Közeli helyeken. A mai csapat további tagjai: Lukács Peta (gitár), Bördén Szabolcs (billentyűs hangszerek), Mihalik Viktor (dob, ütőhangszerek) és Makovics Dénes (szaxofon).

A zenekar eddigi története során 23 lemezt készített, a legutóbbi stúdióalbum Elmúlt illúziók címmel tavaly jelent meg. A Bikini együttesben a három évtized alatt összesen tizenhat zenész fordult meg. Daczi Zsolt gitáros, aki másfél évtizedet húzott le a zenekarban, 2007-ben elhunyt, az ő emlékét egy bejátszással idézi meg a Bikini, a Temesvári vasárnap 1990-es koncertfelvételével.

“Az Aréna után sem áll meg az élet, folytatjuk a koncertezést, áprilisban a londoni magyarok előtt is játszani fogunk, nyáron meg a különböző fesztiválokon. Már gondolkodunk egy új stúdióalbumon, ez szerintem 2012 végére fog kikristályosodni” – mondta végül Németh Alajos az MTI-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik