Kultúra

Szűz vonalban [filmpremier]

A cím alapján azt hihetnénk, Szüzet szüntess-típusú deflorációs vígjátékot fogunk látni. Nem is tévedhetnénk nagyobbat.

Pedig a film telefonszexszel indul, egy férfi – a Coen-filmek emblematikus színésze, John Turturro által alakított Leroy – keres magának partnert egy kis pikáns csevejhez. Ám az ötvenes, magányos biciklisfutár valójában javíthatatlan romantikus. Ráadásul még szűz, csakúgy, mint Patti (Katherine Borowitz –Titkos ösvény), akinek a hangja megtetszik neki a forró vonalon. A szintén középkorú, agorafóbiás nő beragasztott ablakok mögött éli életét egy madár társaságában. Wooly azért jobban kötődik a valósághoz munkája, öccse, a zsémbes és kíváncsi házinéni, valamint kutyája, egy löttyedt basset hound révén. Gyorsan más vágányra is terelődik a köztük alakuló kapcsolat, inkább románc lesz, mint sikamlós vágyak beteljesülése. De képesek lesznek-e összehozni egy igazi találkozót?

Az ember már csak olyan lelkes lény, kiirthatatlanul ott a vágy benne egy társ iránt. A teremtő képzelet pedig nagyban hozzájárul, hogy valósággá váljon az álom. Persze a sors néha tréfás kézzel a szálak közé nyúl. Az élete virágán már túlhaladt, boldogságra vágyó lelkek próbálkozásának története két nap alatt játszódik le, színhelye két emlékekkel teli, kopottas lakásbelső.

A főhősök szinte permanens telefonálása két egyszemélyes előadásnak felel meg, ami mindenképpen komoly színészi teljesítmény. A jól megírt beszélgetések során tanúi lehetünk az első virtuális randevúnak, táncnak, sőt, csóknak is. Ja, és persze szó sincs mobilról, a nyolcvanas évek vezetékes telefonos korszakába ugrunk vissza.

Michael Di Jiacomo vígjátéka lassú folyása ellenére végig fenntartja az érdeklődést. A valós idejű ismerkedés, a gondolatok megosztása a fő, ráadásul anélkül, hogy egyszer is látnák a másikat. Nem hiányoznak sem az egzotikus helyszínek, sem a speciális effektek. Kicsi film, szerethető kamaradarab. Az pedig külön poén, hogy a két színész a valóságban házaspárt alkot.

Kinek ajánljuk?

Aki belefásult a randivonalazásba.

Kinek nem ajánljuk?

Szaftos jelenetekre, szexi női testekre vágyóknak.

Somewhere Tonight – színes, feliratos, amerikai-holland romantikus vígjáték, 87 perc, 2011. Rendezte: Michael Di Jiacomo. Szereplők: John Turturro (Leroy), Katherine Borowitz (Patti), Max Casella (Fred), Elizabeth Marvel (Martha), Lynn Cohen (Mrs. Pecorino). Forgalmazó: CineReál Kft.

Hazai premier: január 19.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik