Kultúra

Éjszakai koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar

Január 21-én rendhagyó időpontban, éjjel fél 12-től ad koncertet a Millenáris Teátrumban a Budapesti Fesztiválzenekar.

A fellépés az együttes új, Midnight Music című koncertsorozatának a nyitánya, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy az éjszakai életet élő fiataloknak se kelljen lemondaniuk a klasszikus zene élményéről. Ez a sorozat azoknak szól, akik nyitottak kulturális értékek befogadására, értékelik a művészetet, és szeretik az egyedi koncertélményeket.

“Szeretnénk, ha a fiatal közönség is közelebb kerülhetne a klasszikus zenéhez. A január 21-én éjjel rendezendő koncertünket kifejezetten azoknak ajánljuk, akik eddig nem, vagy csak nagyon ritkán érezték át az ilyen zene különleges hangulatát” – mondta el Váradi Júlia kommunikációs menedzser. A zenekar munkatársa hozzátette: a koncertsorozat életre hívásának ötlete a 2011-es Critical Mass során adott koncertjük után jutott eszükbe, amikor több tízezer fiatal előtt léptek fel a Szépművészeti Múzeumnál.

A sorozat első estéjén a Millenáris Teátrumban 23.30-as kezdéssel Messiaen Egzotikus madarak című műve és Ravel G-dúr zongoraversenye hangzik el, utóbbi Dejan Lazic, az együttes bevált partnere előadásában. A program egyébként Brahms II. szimfóniájával kiegészítve megszólal ugyanaznap 19.45-től a Művészetek Palotájában is, ahova a fesztiválzenekar törzsközönségét várják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik