Kultúra

Beszélgetés A Churchill dinasztia fordítójával

2011. december 20 (kedd), 17.00, szegedi Városháza Házasságkötő terem

A CHURCHILL DINASZTIA
Beszélgetés Bánki Verával, a nagysikerű angol könyv fordítójával
Beszélgetőtárs: Szalay István matematikus

A könyv leírása:

A gazdag és nagyhatalmú Churchillek nemzedékeken át uralták a világpolitikát – de mint minden családnak, nekik is megvoltak a maguk titkai.

CELIA és JOHN LEE, a birminghami egyetem első világháborúval foglalkozó kutatóközpontjának tiszteletbeli kutatói eddig ismeretlen irattári anyag segítségével újraírták a Churchill – család három generációjának történetét, és rávilágítottak eddig homályos részletekre, leszámolva néhány közhelyszerű félreértéssel is.

A történet a Churcill család négy tagjára összpontosít: Lord Randolpra, amerikai feleségére, Jennie-re, valamint a fiaikra, Winstonra és Johnra (Jackre). Ha családként vizsgáljuk őket, és főként ha az ifjú Jacket is beillesztjük a maga helyére, jobban meg fogjuk érteni ezeknek a nem mindennapi embereknek az életét.

*
„A CHURCHILL – DINASZTIA” című ezen kiadványt azoknak az olvasóinknak ajánljuk, aki a Lee házaspár könyve forgatásával szeretnének betekintést kapni a Winston, valamint az öccse, Jack családi életébe, új megvilágításban érzékelve a szüleikkel, Randolphfal és Jennie-vel fennálló kapcsolatukat, egyszóval nélkülözhetetlen olvasmány mindazok számára, aki meg szeretnék ismerni és érteni a Churchilleket…


Nagyobb térképre váltás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik