Kultúra

A tévében: bordélyház kerekes székeseknek, drogok

Ma azok sem unatkoznak, akik a sorozatnézésnél általában extrémebb módokon ütik el a kedd estéjüket.

Pörgessük fel a kedd estét kicsit, jöjjön egy kellően érzékeny téma: a prostitúció. A legősibb mesterségnek mondják, amivel a kereskedelmi szexualitás ősiségét kellene talán igazolni, de a különböző természeti népeknél ilyen nincs – nagy a valószínűsége, hogy a jó kis fejlődésnek induló civilizációk találmányáról van szó. A Tabu sorozat mai esti epizódja a National Geographicon 21:00-tól a mára iparrá terebélyesedő foglalkozás különleges, tanulságos, elszomorító eseteit mutatja be – egy bordélygyárat Bangladesben, egy fogyatékkal élőknek fenntartott intézményt és még más, bizarr eseteket.

AKi kicsit konzervatívabban kezdené a ma estét, egy vígjátékkal elégedett lesz. A Kölcsönbaba visszajár egy férfiakban csalódott nő története, aki kölcsöngyerekekkel zsarolja meg volt pasijait, úgy beállítva a dolgot, mintha azok az aktuális áldozattól lennének. Egy nap ugyanígy állít be egy valamikor ígéretes jelöltnek tűnő válóperes ügyvédhez, aki azonban nem verte át annak idején, csak a látszat szólt ellene. 21:30, Duna TV.

Valószínűleg minden tisztességes és törvénytisztelő állampolgár fejében felötlött már a kérdés, hogy milyen lehet egy drog hatása alatt lenni, milyen érzés lehet kokaint szippantani, milyen élmények hatására alakulhat ki akár egy használat után is függőség a heroinnal, hogy pörgethet fel az extasy? A kérdés után most Robin Williams indult a Kíváncsiság sorozatban, és ma 22:00-tól meg is tudhatjuk a Discovery Channelen, mire jutott – elképzelhető, hogy használat nélkül is fogalmat alkothatunk egy szer hatásáról.

 

Amilyen különleges énekes volt Maria Callas, olyan érdekes módszerrel közelíti meg pályáját a Főzőcske Callas-szal – Egy legenda hozzávalói című portréfilm. A viharos életű operaénekesnő számos botrányos és fordulatos kalandon ment át, állítólag nyelt galandférget, hogy 18 hónap alatt lefogyjon 40 kilót, számos pályatársával rivalizált, takarítónő anyját nem támogatta, amikor már rég megtehette volna – hosszasan lehetne sorolni az eseteket. A műsor Callast most az ételeken keresztül mutatja be – vigyázat, tessék enni előtte. 23:00, Duna TV

Adam Rifkin 1994-es filmje, A hajsza nem kiemelkedő alkotás, ami érdekessé teszi, hogy olyanok játszanak benne, akik így együtt nem valószínű, hogy újra összejönnek egy közös munkára. Egy tévedésből bebörtönzött férfi megszökik, majd túszejtésbe keveredik, de túsza, egy fiatal nő ahogy megismeri történetét, a pártját fogja – nem egyszerűen a Stockholm-szindróma hatására. A főszerepben Charlie Sheent láthatjuk, kisebb szerepekben pedig Henry Rollins énekest, illetve Anthony Kiedist, aki a Red Hot Chili Peppers hangja. 23:35, RTL Klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik