Kultúra

A Guns N’ Roses is bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be

Bejelentették a Rock and Roll Hall of Fame-be legközelebb beiktatásra kerülő zenekarok és előadók neveit.

A listán szokás szerint vegyesen szerepelnek a “rock and roll” kategóriába minden értelemben beleférő, illetve a kevésbé egyértelmű nagyságok: a kiválasztottak sorát Donovan, a posztumusz díjazott Laura Nyro, a Beastie Boys, a Red Hot Chili Peppers, a Faces (és vele együtt elődzenekara, a Small Faces) valamint a Guns N’ Roses alkotja. Utóbbi kettő rögön az első jelölésével megkapta a belépőt a halhatatlanok közé, míg a Red Hot Chili Peppers a második, Nyro és a Beastie Boys pedig a harmadik körben került be a csarnokba. A Faces énekese, Rod Stewart egyébként a mostani beiktatással duplázni fog, ő ugyanis már szólóelőadóként is tagja a Hall of Fame-nek.

A legérdekesebb név mindazonáltal egyértelműen a Guns N’ Roses-é, hiszen a zenekar kitüntetése egyértelműen a klasszikus Appetite for Destruction és Use Your Illusion I-II albumoknak köszönhető, az azokat rögzítő tagok közül viszont ma már csak az énekes, Axl Rose érdekelt a bandában. Mivel a Rock and Roll Hall of Fame-be történt beiktatása miatt korábban már számos együttes eredeti felállása alakult újjá, természetesen sokan várják ugyanezt a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának sztárzenekarától is – az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a rajongók vágyából valóság is lesz.

A Rolling Stone magazin rögtön a bejelentést követően megkérdezte az esélyekről a reuniont már régóta erőltető eredeti dobost, Steven Adlert, aki azt felelte: ha mások megtették, nekik is újjá kellene alakulniuk az alkalomra, és utána világ körüli turnéra is kellene indulniuk a rajongók tiszteletére, de Axl Rose és a gitáros Slash híresen rossz viszonyát ismerve ő is csak azt tudta mondani, hogy ez egy reményteli lehetőség, ami aztán vagy megvalósul, vagy nem. Hogy végül hogyan döntenek a zenészek, az legkésőbb jövő tavasszal fog kiderülni, ugyanis a Rock and Roll Hall of Fame következő beiktatási ceremóniáját 2012. április 14-én tartják az Ohio állambeli Clevelandben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik