Kultúra

A tévében: Depp, Willis, Brando és az élet

Az élet születésétől a haláláig jutunk, meg persze sorra vesszük, ami a kettő között van.

A szokásos szombat esti filmtermés csapásirányát ismerve a Mindennapi tudomány VII: Az élet eredete nyomában című ismeretterjesztő filmből megtudhatjuk, hogy hogyan keletkezett a Földön az a csoda, amit a későbbi órákban számtalan eszközzel, módon készülnek kioltani: az élet. Egyáltalán, olyan éles a határvonal élők és élettelenek között? 20:00, National Geographic.

Előbb még egy fickóról, aki azért inkább szaporította az életet – még ha nem is az volt a célja. Egy elmegyógyintézetbe szállítják őt, mivel azt modnja magáról, ő Don Juan. Az elmegyógyász először csak megpróbálja kezelni, ám az elég hihető történetek hallatán azért elgondolkodik. A Don Juan DeMarco című filmben két legenda találkozik: Johnny Depp és Marlon Brando (az értük dobogó női szívek számának összege valahol a görög államadóssággal van egy nagyságrenden), és még Faye Dunaway is látható lesz. 20:15, m1.

Nem tökéletes film A mások élete, mely az NDK titkosrendőrségének, a Stasinak az egyik lehallgatási ügyét teszi meg morális kérdésnek, de van egy jelenete, amit mindig méreggel vegyes irigységgel nézek (és ez már így is marad szerintem örökre): egy férfi bemegy egy hivatalba, és megnézi, kik hallgatták le, mikor, kik súgtak be róla, mit – egyszóval megismerheti a múltját minden cécó nélkül. Milyen egyszerűek is lehetnének a dolgok! 21:30, Duna TV

A Drágán add az életed első két része után Bruce Willisszel kicsit elszaladt a ló, nemcsak játszott, írt is, mégpedig magának és magára, de aki bírta – akkor még – hajjal teli fejét és félmosolyát, ezt nem bánta cseppet sem. Most is, mint szinte minden filmjében, rossz fiú (most épp műkincstolvaj), akit csúnyán át akarnak verni, de ő ver át mindenkit csúnyán. Hudson Hawk – Egy mestertolvaj aranyat ér. 21:45, TV2.

Rupert Wyatt második filmje a nyáron moziba került Majmok bolygója volt, ami meglepően jóra sikeredett. Az első pedig ma este 0:05-kor a Duna TV-n lesz látható. A Menekülők a börtönök kemény világát idézi meg: egy életfogytigos rab ki akar szökni, hogy halálosan beteg lányával találkozzon, meg is szervezi csapatát, ki is alakítja a tervet, de ekkor az egyik tagra kiveti hálóját az egyik nagykutya rab, ami sosem hangzik túl jól. Nyilván nem véletlen a kései kezdés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik