Kultúra

A tévében: sör, foci, Nepál, Kennedyk

A sörtől a focin át megyünk egyre mélyebbre, nepáli maoistákon át a macskanőig és a Kennedy család karrierjéig.

Lazulásképpen kezdjünk rengeteg sörrel! Biztos minden férfi szívesen nézné meg, hogy készül a sör csúcstechnológiai körülmények közt, ezt a lehetőséget biztosítja nekünk a Gyáróriások negyedik epizódja, amely egy holland sörmárkát előállító üzemet mutat be – a márkát most nem írjuk le, de annyit elárulunk, hogy a görög szlengben csak “zöld”-nek, Tiszaapáti egyik kocsmájában pedig Hajnikámnak hívják. 20:00, National Geographic.

A sör megvan, akkor jöjjön a foci, méghozzá jóféle, angol és görög anyagból. A Tottenham Robbie Keane-nel, Gallasszal, Crouch-csal, a PAOK Szaloniki pedig brazilokkal és vérmes görögökkel a tarsolíában csap össze az Európa Ligában, ahol a görögök vezetik az A csoportot, az londoni klub csak a harmadik, de az első három között egy pont különbség van. Az első meccsükön Szalonikiben 0-0-s döntetlen született, most azért a londoniak biztos megnyomják egy kicsit a dolgot, de a görögöket sem kell félteni – izgalmas lesz. 20:55, Story4.

S. Takács András és Cseke Eszter ezúttal sem a járt utat választja- az On the Spot adása Nepálba látogat, Eszter felmászik a Himalája alaptáborba, hogy ott bemutassa a serpákat, akik a Csomolungma szürke eminenciásai, akiket a stáblistán említenek legfeljebb meg, pedig sokszor keményebben dolgoznak, mint a hős nem-serpa mászók. S. Takács pedig az 1996-ban elindult maoista felkelés gyökereit kutatja kicsit, amely egy véres polgárháború árán megszüntette a monarchiát – gyerekkatonák élén. 21:05, m1.

A macskanő alakjában a hősnő találkozik a fetisiszta macával, most közelről megtekinthetünk egyet az, érdekes módon, A macskanő című filmben, Pitof 2004-es filmjében. Az akciófilmnek kissé ügyetlen alkotásban mindazonáltal Halle Berry legjobb évjáratával játssza a címszereplőt, míg ellenfelét a már nem a legjobb évjáratú (tizenvalahány évvel az Elemi ösztön után lévő) Sharon Stone alakítja. 21:15, Viasat3.

Ha volt a 60-as években sikercsalád Amerikában, akkor az a Kennedy család volt, amelynek hihetetlen felemelkedése után hasonlóan hihetetlen tragédiákkal kellett szembenéznie. A 2010-es Kennedy – Az ártatlanság alkonya című dokumentumfilm bemutatja a három fiútestvér életének főbb mérföldköveit és tanulságait – az első rész 23:05-kor kezdődik az m1-en eddig nem látott felvételekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik