Kultúra

Alkonyat – Hajnalhasadás I. rész [filmpremier]

A tinédzser vámpírrománc beteljesül, Edward és Bella összeházasodnak és gyereket várnak. Lehet, hogy a magzat, Renesmee veszélyt jelent-e a világra?

Elérkezett a várva várt nap az Edward, Jacob és Bella-fanok életében: a mozikba kerül a végéhez közeledő Alkonyat-saga legújabb része. Csakúgy, mint a Harry Potter-sorozatnál, itt is két külön film készül a bestseller könyvszéria utolsó kötetéből. Ezt egyrészt a történet terjedelme, másrészt nyilván anyagi okok is motiválták. Két film – Bill Condon rendező kétszer fáradhat a kasszához.

Az új rész sokban különbözik az első két filmtől. Helyszíne már nem csak a fenyvesekkel vadregényes táj, hanem például Rio de Janeiro is, ahova a pár nászútra megy. Amiatt már nem kell aggódni, hogy a szerelmespár együtt marad-e, amiatt viszont igen, hogy először Bella kerül életveszélybe, majd ember-vámpír gyermeke, a kis Renesmee. A Cullen-klán ugyanis miatta kerül összetűzésbe a Volturik félelmetes vámpírtanácsával és az alakváltó Quileut indiánokkal. Jacob pedig szembeszáll farkastársaival, hogy megvédje a szívének kedves nőket.

A sorozat rajongói komoly emocionális élménycsomagot kapnak a két órában: megkönnyezhetik a pompás esküvőt, illedelmes távolságból kukkolhatják a szeretkező párt, és szurkolhatnak a számos konfliktus miatt. Lehetünk bármilyen cinikusak: a széria töretlen népszerűségnek örvend, a popkultúra része lett, és világszerte visszalopta a romantikát a tizenévesek életébe. Ami nem baj.

Kinek ajánljuk?

Aki halhatatlanságra és örök szerelemre vágyik.

Kinek nem ajánljuk?

Aki hiányolja a sorozatból az árnyaltabb személyiségábrázolást és sokallja a giccset.

 

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1. – színes, feliratos, amerikai fantasy, 117 perc, 2011. Rendezte: Bill Condon. Szereplők: Robert Pattinson (Edward Cullen), Kristen Stewart (Bella Swan), Taylor Lautner (Jacob Black), Lee Pace (Garrett), Michael Sheen (Aro), Dakota Fanning (Jane), Ashley Greene (Alice Cullen), Maggie Grace (Irina). Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Hazai premier: november 17.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik