Kultúra

A tévében: Jockey, Batman, ufók

Jockey újra itt, de sebaj, mert megjött Batman egy ufón, amit gyereksztárok húznak.

Nem kezdhetjük a szerdát kevésbé fajsúlyossal, mint Jockey Ewinggal, aki bizony visszatér, megrendezte a saját halált, és most visszaköveteli mindazt, ami őt megilleti – Larry Hagman gonosz nézése és tökéletes cápafogsora teljes fényében, a nagyfilm keretében: Dallas: Jockey visszatér, 18:25, Filmmúzeum

Jockeyval tán csak Batman vehetné fel a harcot, így akkor kezdődjön a történet: a ma oly népszerű előzményfilmek közül is elő-előzmény a Batman: kezdődik!. Christopher Nolan alaposan betúrta-fúrta-gondolkodta magát Gotham City és helyi vagány csávójának univerzumába, és ha egyszer ő ilyet tesz, akkor annak lesz teteje, alja, közepe. Batmant ekkor játszotta először Christian Bale, de a sztárnévsor elég hosszú: Liam Neeson, Morgan Freeman, Michael Caine, Gary Oldman, Katie Holmes és végül, de nem utolsósorban Rutger Hauer. A denevérárnyék vetüljön tehát a felhőkre, érkezzen Batman 21:15-től a Viasat3-on.

Ufó-ügyekben tudjuk, hogy az igazság odaát van, de hiába az egyre teljesebb beismerés, aktanyilvánosság, hiába tűnik az ufó-lufi egyre pukkadtabbnak, rojtosabbnak, mindent meg lehet magyarázni magasabb érdekekkel és a színfalak mögötti valósággal. Ezért is, de szimpla logikailag is érdekes Az igazság, és ami mögötte van: Ufók műsor címe. Tehát van az igazság (amit nem tudhatunk/tudhatunk), és ami mögötte van (ami egy másik tudható/nem tudható igazság). Ufó legyek, ha kiigazodom ezen. Ezért is fogom megnézni: 22:00, National Geographic.

Hollywood egyik legcsúnyább arca köszön vissza a gyereksztárok világából. Mennyi és mennyi szülő nyomorítja meg gyerekét, teszi pokollá életük legszebb éveit azért, hogy dicsőséget és pénzt remélve sztárt próbáljon faragni belőle. A több ezerből most nyolc jelölt sorsát követhetjük egy ideig A gyerek sztárgyár című dokumentumfilmből, mely 23:05-től leszl átható az m1-en. 

Pár napja láthattuk, mi maradt a március 11-i rekorder japán földrengésben (illetve utána, a cunamiban) megsérült fukusimai atomerőműből. Az On the Spot két riportere még közvetlenül a rengés után röpült Japánba, majd később egy hónap múlva visszatérték, hogy megmutassák, mi változott, hogy kezd a japán társadalom az újjáépítés igazán sziszifuszinak tűnő munkájába – hogy a gyászmunkáról már ne is beszéljünk. 23:20, Spektrum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik