Kultúra

Billy Crystal lesz az Oscar-gála házigazdája

A visszalépett producer, Brett Ratner helyét Brian Grazer veszi át az Oscar-gála stábjában, Eddie Murphy helyett pedig Billy Crystal lesz a műsor házigazdája.

A páros mindkét tagja otthonosan mozog az Amerikai Filmakadémia díjátadó ünnepségein, ugyanis Grazer 2002-ben már maga is átvehetett egy Oscart az Egy csodálatos elme című filmért, Crystal pedig nem kevesebb, mint nyolc alkalommal vezényelte le a show-t. A producer alkalmazását már hivatalos nyilatkozatokkal is megerősítette mindkét fél, míg Crystal a Twitteren tette közzé, hogy ő lesz a műsorvezető, az Akadémia pedig igazolás gyanánt retweetelte a saját oldalán az üzenetét, amely úgy hangzott: „Én csinálom az Oscar-gálát, úgyhogy az a fiatal hölgy a patikában nem fogja többet kérdezgetni, mi a nevem. Nagyon várom már a show-t.”

A személycserék azután indultak el, hogy Ratner botrányos nyilatkozatai miatt lemondott produceri tisztségéről, Murphy pedig szolidaritásból követte. Grazer megbízását elődje távozása után 24 órán belül bejelentették, és bár a műsorvezetői posztra számos jelölt akadt – egy internetes kampányban még az is felmerült, hogy a Muppet Show bábfigurái legyenek a házigazdák –, Crystal kiválasztása sem tartott tovább egy napnál. Az Oscar-gálát 2012. február 26-án tartják a Los Angeles-i Kodak Theatre-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik