Kultúra

Meghallgatható a Metallica és Lou Reed közös lemeze

Teljes egészében felkerült a webre a Metallica és Lou Reed együttműködéséből született Lulu című lemez.

A loureedmetallica.com-on meghallgatható album október 31-én kerül a lemezboltokba, és a Metallica gitárosa, Kirk Hammett szerint „az egyik legjobb lemez, amit a zenekar valaha csinált”, míg Lou Reed azon a véleményen van, hogy ez „az egyik legjobb lemez, ami valaha született”.

A Velvet Underground frontembere és a népszerű metálegyüttes először 2009-ben játszott együtt a Rock and Roll Hall of Fame fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő koncerten, és rögtön utána meg is beszélték, hogy közös felvételeket készítenek. Eleinte arról volt szó, hogy Reed kiadatlan számaiból rögzítenek néhányat, a válogatás során azonban előkerültek azok a dalvázlatok, amiket a zenész Frank Wedekind két drámájának színpadi változatához kezdett írni, és végül ezeket dolgozta ki az öt zenész.

Hogy Reed és a Metallica közös élő koncerteket is tervez-e, arról nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy november 8-án a Later… with Jools Holland színpadán együtt lépnek fel, és eljátszanak néhány dalt a Luluról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik