Kultúra

Jagger és Scorsese filmsorozatot csinál az HBO-nak

Az 1970-es évek rockvilágában játszódó sorozatot készít elő az HBO-nak a Rolling Stones énekese és A taxisofőr rendezője.

A széria egy „kokainon élő lemezipari szakember” életét követi majd nyomon, és „valamikor 1977 körül” fog játszódni New Yorkban. Az ötletgazda Mick Jagger, aki eredetileg egy mozifilmet szeretett volna összehozni, és tárgyalt is a projektről a Disney-vel, majd a Paramounttal, míg a forgatókönyvíró Terence Winter lesz, aki Scorsese jelenleg futó HBO-s sorozata, a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó készítésében is részt vesz. A rendező és Jagger egyébként utoljára a Rolling Stones 2008-as koncertfilmjén, a Shine a Lighton dolgozott együtt.

Kapcsolódó hír, hogy a sorozatnak rögtön lesz konkurenciája is, ugyanis a Showtime kábelcsatorna is egy hasonló tematikájú szériát készül bemutatni. Ennek a címe Vinyl lesz, és egyszerre igyekszik majd a rocksztárok, a lemezipari emberek, a drogdílerek és a groupie-k szemszögéből bemutatni a hetvenes évek zenei világát. Mindezen felül Jagger ismét összemérheti erejét zenésztársával, Keith Richards-szal is, akivel már évtizedek óta vívják hol szórakoztató, hol elszomorító párbajukat, a Rolling Stones gitárosa ugyanis nemrég bejelentette, hogy Élet című önéletrajzából film készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik