Kultúra

Jazzlegenda az utcáról [heti koncertajánló]

George Michael, Bryan Ferry, Keith Caputo és Charles Gayle is jön, azaz a pop, a rock és a jazz is jó kezekben lesz a héten.

BRYAN FERRY (UK)
Papp László Budapest Sportaréna, szeptember 21. 20h

A hetet valójában George Michael indítja, de őt már nincs kinek ajánlani, mert a rajongói elvitték az összes jegyet a szimfonikusokkal kísért hétfői bulira. Lehet viszont még menni egy másik nagy brit énekes fellépésére: szerdán a Roxy Musicban híressé vált Bryan Ferry ad szólókoncertet legfrissebb lemezével, az Olympiával a zsebében Budapesten. Könnyen lehet, hogy egyszeri az alkalom, úgyhogy érdemes megbecsülni.

Belépő: 9900-16 900 Ft

DAVID YENGIBARJAN TRIO
A38 Hajó, szeptember 21. 20h

Az örmény függetlenség napját ki mással is ünnepelhetné az A38, mint az örmény származású David Yengibarjannal, aki két magyar zenésszel kiegészülve az argentin tangó és a különböző népzenék egybegyúrásán fáradozik. Műsoron az együttes saját szerzeményei, Astor Piazzolla nagy kompozíciói és az örmény népdalkincs java.

Belépő: ingyenes
David Yengibarjan a Myspace-en

KEITH CAPUTO (USA)
Dürer-kert, szeptember 22. 20h

Keith Caputo gyakran lépett fel Budapesten az elmúlt években, hiszen jött legendás crossover csapatával, a Life of Agonyval, és jött szólóban is. Előbbire többet lehet, hogy nem lesz példa, a banda ugyanis nemrég lenyomott egy búcsúturnét, és másodszor is feloszlott, az önálló karrier azonban folytatódik tovább, így a nemrégiben transzneműségét nyíltan felvállaló énekes csütörtökön ismét a Dürer-kertben lengeti sok mindenre képes hangszálait.

Belépő: ingyenes
Keith Caputo a Myspace-en

CHARLES GAYLE TRIO (USA/UK)
A38 Hajó, szeptember 23. 19h

Charles Gayle-nek nem volt egyszerű a sorsa, ugyanis lényegében hajléktalanságban, utcazenéléssel telt el életének az a két évtizede, amikor a legtöbb híres zenész feljut a csúcsra, és legendává érik. Hogy ennek ellenére mára a legnagyobb élő jazzmuzsikusok közt emlegetik a zongorán is kitűnően játszó szaxofonistát, az nagyjából mindent el is mond arról, mekkora tehetségű és hatású zenészről van szó.

Belépő: elővételben 1800, a koncert napján 2200 Ft
Charles Gayle a Myspace-en

TRIAL (USA)
Dürer-kert, szeptember 23. 20h

2005-ben hardcore-történeti esemény helyszíne volt az egykori Kultiplex: három újjáalakuló koncertje közül az egyiket ott adta a seattle-i Trial. Folytatásról akkor még nem volt szó, de ahogy teltek az évek, itt is, ott is, amott is felbukkant egy-egy buli erejéig a zenélést és szövegírást híresen komolyan vevő csapat, most pedig már egy komplett Európa-turnéig is elmerészkednek – és ennek keretében Budapestre is visszatérnek.

Belépő: elővételben 2500, a koncert napján 3500 Ft
Trial a Myspace-en

LAURENT GARNIER PRESENTS L.B.S. (F)
Cinema Hall, szeptember 23. 22h

A produkció neveként szolgáló betűszó egyrészt a három résztvevőt, Laurent Garniert, Benjamint Rippertet és Stephane „Scan X” Drit jelöli, másrészt a Live Booth Sessions kifejezés rövidítése, ez a műsor ugyanis egy négyórás élő szett a DJ-fülkéből, direkt klubokra szabva. És persze péntek estékre.

Belépő: elővételben 3500, a fellépés napján 4500 Ft
Laurent Garnier a Soundcloudon

IN FLAMES (S)
Club 202, szeptember 25. 20h

A göteborgi metál az elmúlt 15 év legnagyobb keményzenei trendje a nu metal mellett, és ennek a trendnek az elsőszámú sikerzenekara az In Flames. A gyökereiktől mondjuk már elég messze járnak a death és a heavy metal összeházasításával híressé vált svéd zenészek, de az érdeklődés töretlen irántuk most is, úgyhogy a műfaj kedvelőinek ez a lemezbemutató buli is kiemelt esemény.

Belépő: 7900 Ft
In Flames a Myspace-en

Ajánlott videó

Olvasói sztorik