Kultúra

A Reklámörültek és a Modern család nyerte az Emmy-díjat

A Reklámőrültek a legjobb tévédráma, a Modern család a legjobb vígjáték-sorozat lett az idei Emmy-díj vasárnap esti díjkiosztóján Los Angelesben.

Az, hogy a drámasorozatok között ugyanaz a sorozat négyszer egymás után nyerjen, legutóbb 2000 és 2003 között fordult elő, akkor Az elnök embereinek sikerült ez. A Reklámőrültek jövőre akár ötödjére is nyerhet, amire még soha nem volt példa.

A 63. Emmy-díjátadó legnagyobb nyertese kétségkívül a Modern család, amely a legjobb vígjátéksorozat díja mellett az összes olyan kategóriában nyert, ahol nevezték.

A legjobb férfiszínész vígjáték kategóriában az Agymenők (The Big Bang Theory) főszereplője, Jim Parsons lett. A nőknél ugyanezt a díjat – meglepetésre – Melissa McCarthy kapta a Mike&Molly című sorozatból.

A legjobb drámai férfi főszereplőnek járó díjat Kyle Chandler kapta meg a Friday Night Lights című filmdrámában nyújtott alakításáért. Érdekesség, hogy Hugh Laurie (Dr House) ugyanebben a kategóriában ötödik jelölését is elbukta. A legjobb női főszerepért Julianna Marguliest díjazták a Férjem védelmében című drámasorozatban, amelyért a színésznő már korábban megkapta az Arany Glóbuszt.

A Gengszterkorzó pilotjának rendezéséért díjat nyert Martin Scorsese is. A legjobb minisorozat kategóriában a Downton Abbey című film vitte el a pálmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik