Kultúra

A tévében: titkos ügynökök, tehetségek, Hofi Géza

A kincstári tévébe paradox módon érkezik Hofi Géza, Ruzsa Magdi nem dalban mondja el, a kémelhárítósok pedig mindent flottul csinálnak, vagy nem, de annak katasztrófa a vége.

Hofi Gézát sikerült elővennie a megújulást szorgalmazó m1-nek, ami egyrészt érthető, mert Hofi a mai napig az egyik legnépszerűbb stand-upkomikus (bár ő nem tudta, hogy az volt), másrészt viszont a köztévés tisztogatások után ő lett volna az első, aki letiltja magát (emlékezzünk vissza az első médiaháború idején készített műsoraira) – érdekes helyzet. Most A szomjas magyarok – koncert alkoholisták javára című műsorát láthatjuk 1985-ből, mely szilveszteri adás alatt hangzott el a Piál a Föld című We are the World-paródia, s témája az azóta is valóságos alkoholizmusunk érintésével – közélet. 20:05, m1.

Tony Gilroy édesgyermekének édestestvére A Bourne-csapda, a Bourne-filmek másodika a sorban, amit követett még egy. a Franka Potente-Matt Damon páros elbújt a világ elől, de ezt a CIA esetében nehéz megtenni, még egy olyan tapasztalt vén rókának is, mint ő. Elindul tehát újra a jamesbondba oltott jackbauer, hogy meneküljön és bosszút is álljon 21:55-kor a Viasat3-on.

Bár épp most is zajlik egy tehetségkutató, és lesz még biztos sok később is, az egyik legkarakteresebb és legjobb hangú (és legszimpatikusabb) nyertes Ruzsa Magdi volt, aki képes volt megmaradni felnőtt embernek – ez a mai magyar médiaviszonyok és -szint között nagy szó -, nem állt le iszapbirkózni, nem kreált álbalhékat, nem főzött körömpörköltöt kabarészínészeknek és fitneszedzőknek, nem vezetett seggrepacsi-vetélkedőt, csak énekelt, s néha elmondja a véleményét, ha kérdezik. Most épp szegény, megszűnés előtti Zárórában Veiszer Alinda teszi mindezt 22:00-tól az m2-n. 

A Story4-ben azt lehet szeretni, hogy rengeteg BBC-s sorozatot behoz, amit jól tesz. Ilyen pl. a Kémvadászok (avagy Titkos szolgálat – MI5 néven is ismerhetjük), mely a szokásos angol közszolgálati vérprofi kémelhárítósok kalandjait dolgozza fel szokásos angol profi közszolgálati minőségben – a “leülök, bár nem tudom miaz, aztán ott ragadok előtte”-effektus működésbe lépésének esélye igen magas! 22:40-től tessenek lehuppanni a fotelbe. 

Közeleg a Gorund Zero, a WTC ikertornyainak összeomlásának 10. évfordulója, ezért megszaporodnak a kapcsolódó műsorok is. A felvételek, melyeket nehéz volt elhinni, nem hollywoodi filmes jelenetnek tekinteni, egyre többször láthatóak. Most épp 23:00-tól A terrorizmus árnyékában című dokumentumsorozatban a National Geographicon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik