Kultúra

Last minute fesztivál, klubbulik szezon előtt [heti koncertajánló]

Még egy utolsó sátras buli lesz a héten, de már erősítenek a koncerttermek is.

LA FANFARE EN PÉTARD (F)
Budapest, A38 Hajó, augusztus 23. 21h

Sok rezes, hangzatos műfajpárosítások, francia nyelvű ének – az ilyesmivel hazánkban elég nehéz tévednie egy zenekarnak. A La Fanfare en Pétard nem is szokott, ugyanis a lehetőségeket ügyesen kihasználva sokat járnak Magyarországra, és rendre nagy sikereket is aratnak. Aki esetleg még nem találkozott volna velük, az a stílusukat blues-punkként képzelje el, mert ezt szokták rájuk mondani, de tudja azt is, hogy természetesen minden mást is kevernek a dalaikba.

Belépő: 700 Ft
La Fanfare en Pétard a Myspace-en

BOREL-GRIP DUO
Budapest, Cöxpon Ambient Café, augusztus 23. 20:30

Egy furcsa felállású free jazz duó a Soroksári úton: az Umlaut kiadó alapítójaként is ismert svéd Joel Grip nagybőgőzik, a mindössze 24 éves francia Pierre Borel pedig az altszaxofont fújja majd. A felvezetésről az „industrial noise vs. free jazz” mottóval zenélő-zajongó Dora/Nojzerr/PLE/Rovar17 formáció és az Aert gondoskodik, nem feltétlenül szem előtt tartva a fokozatosságot és kíméletességet.

Belépő: 500 Ft

SZEGEDI IFJÚSÁGI NAPOK
Szeged, Újszegedi Partfürdő, augusztus 24-27.

Ez itt az utolsó utolsó figyelmeztetés fesztiválügyileg: szerdától SZIN Szegeden, és amikor a rendezvény vasárnap délelőtt becsukja a kapuit, véget is ér a szezon. Mielőtt teljesen átgombolkoznánk klub-üzemmódba, olyan fellépőkkel búcsúzhatunk a nyári koncertörömöktől, mint Kelis, Diana King, Danko Jones, a Simple Plan helyére leigazolt Wheatus vagy a VHK (részletesebb ajánló itt).

Belépő: bérlet 18 900, napijegy 6500 Ft
Részletes program

MUNGO’S HIFI SOUND SYSTEM
Budapest, A38 Hajó, augusztus 25. 23h

A glasgow-i Mungo’s Hifi Sound System még éppen időben érkezik, ugyanis a reggae, a dancehall és a dubstep környékére belőhető zenéje tipikus nyári fogyasztanivaló, azzal meg sajnos meg kell barátkoznunk, hogy a nyárnak lassan vége. Aki a fővárosban búcsúztatná az évszakot, és vinne magával némi melegséget az elkövetkezendő, hidegebb hónapokra, annak pénteken az A38-on a helye.

Belépő: elővételben 2500, a fellépés napján 3000 Ft
Mungo’s Hifi Sound System a Myspace-en

FENYŐ MIKLÓS
Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, augusztus 27. 20h

A főjampec szokásos nyári koncertjének is most van az ideje. Az énekest aligha kell bemutatni, sőt így tizennégy év után talán már arról is van fogalma minden érdeklődőnek, hogy milyen egy ilyen nyári Fenyő-buli, de azért persze újdonság is lesz: a Fenyő Gyöngye nevű kísérőzenekar (valamint a Csacska Macska Vokál és a Jampi Angyalok Tánckar) egy big band-del is kiegészül, vendégként pedig a Mystery Gang és a Prison Band is fellép.

Belépő: 6290-18 300 Ft

PATRICE & THE SUPOWERS (D)
Budapest, Zöld Pardon, augusztus 28. 20h

Patrice Babatunde Bart-Williams ugyan Németországban, német anyától született, de apai ágon Sierra Leonéből származik. Hogy a reggae-hez melyik vérvonalon kötődik, azt nem is olyan egyszerű eldönteni, mert bár a jamaicai stílus afrikai gyökerekkel rendelkezik, az új évezredben Németország lett az egyik fellegvára – de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Patrice a műfaj egyik leghitelesebb képviselője. És most jön megint.

Belépő: 400 Ft
Patrice a Myspace-en

Ajánlott videó

Olvasói sztorik