Kultúra

A Duna TV igazgatója lett az Operaház kormánybiztosa

A kormány Ókovács Szilvesztert nevezte ki a Magyar Állami Operaház irányításával kapcsolatos feladatok ellátására. –

Az operaénekesként és műsorvezetőként is ismert Ókovács Szilveszter megbizatása augusztus 22-től addig tart, amíg nem lesz főigazgatója az Operaháznak. A kinevezés legfeljebb kétéves időtartamra szól.

A kormánybiztos kinevezéséről szóló kormányhatározatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá. Ez alapján a kormánybiztos irányítja majd az Operaház működését és gyakorolja a főigazgatói jogkört, ő gyakorolja a munkáltatói jogokat az Operaház dolgozói tekintetében, és ő felügyeli az Operaház vagyonkezelésében lévő állami tulajdonú ingatlanok működését, fejlesztését.

Ókovács Szilveszter emellett az Erkel Színház rekonstrukciós munkálatait is felügyeli, és ő tesz javaslatot a fővárosi zenés színházi struktúra átalakítására, valamint dolgozza ki “a magyar zenekultúra fejlesztésének koncepcióját, amelyben a vezető szerepet a Magyar Állami Operaház tölti be”.

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, feladata ellátásáért a miniszterelnöknek felelős. Ókovács körülbelül még egy hónapig marad a Duna Televízió élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik