Kultúra

Több mint százezren voltak a Balaton Soundon

A vasárnap éjjel Zamárdiban véget ért Heineken Balaton Sound ezzel rekordot döntött.

A négynapos fesztivál utolsó estéjén David Guetta fellépése – a tavalyihoz hasonlóan – teltházassá tette a rendezvényt, így a későn érkezők már nem jutottak belépőhöz. Az első három napon 27 ezer, 22 ezer, majd 25 ezer jegy és bérlet kelt el, az utolsó napon pedig 27 és félezren tartózkodtak a fesztiválon, amely így túlszárnyalta korábbi eredményeit, köztük a tavalyi 92 ezres vendéglétszámot.

Az eseményen a hőségriadó miatt külön intézkedéseket hoztak. A vendégkör zömét a 18 év feletti főiskolások és egyetemisták adták, akiknek valamivel több mint 10 százaléka külföldről, főleg Olaszországból, Franciaországból és Hollandiából érkezett.

Az idén bevezetett újabb biztonsági intézkedések – köztük a rendőrökkel, katasztrófavédőkkel és tűzoltókkal működő operatív irányító központ – jól beváltak, igaz, semmiféle rendkívüli esemény nem történt a négy nap alatt. A fesztivált a nagy zaj miatt az északi part felől érte kritika, ami miatt a nagyszínpadot az első napot követően kicsit előbb zárták, de program nem maradt el.

A következő fesztiválon már nem lesz szükség semmiféle radikális változtatásra, az eddig kidolgozott rendszerek beváltak, így a jövőben az infrastruktúra fejlesztésére, például több minőségi illemhely felállítására helyezik majd a hangsúlyt a szervezők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik