Kultúra

Alice Cooper majdnem lelőtte Elvist

A sokk-rock fenegyereke, a botrányairól híres amerikai zenész 1971-ben Las Vegasban végzett majdnem Elvisszel.

Alice Cooper az esetről egy múlt heti, a Daily Mirrornak adott interjúban beszélt először.

1971-ben, a Las Vegas-i King of rock and roll találkozó után Lisa Minelli, a pornósztár Linda Lovelace és Cooper együtt látogatták meg Elvist a szállodája lakosztájában. Egyszer csak Cooper Elvisszel a lakosztály konyhájában találta magát, ahol a rock and roll királya egy lőfegyvert adott a kezébe, és azt kérte tőle, lője fejbe. “Már gyerekként a rajongója voltam, ezért nem mulasztottam volna el az alkalmat, hogy felmenjek hozzá és személyesen találkozzam vele”, emlékezett vissza az énekes arra, hogyan került Elvis szobájába.

“Elvis egy fiókból húzta elő a megtöltött pisztolyt… Nem tudtam, mit tegyek. A fegyver ott volt a kezemben, és a biztonsági emberek bármikor bejöhettek volna. Ha meglátják nálam a pisztolyt, azonnal lelőnek”, nyilatkozta az interjúban Cooper. “Egy hang azt mondta, hogy folytassam, öljem meg, hiszen így bevonulhatok a történelembe, mint a csávó, aki lelőtte Elvist. Közben viszont egy másik hang arra biztatott, hogy nem tehetem ezt pont ővele.” 

De aztán úgy tűnt, Presley csak viccelődik vele, hiszen elvette a fegyvert Coopertől, és leteperte a földre. “Így kell elbánni egy fegyveressel”, mondta ekkor Elvis.

Az est további eseményeire már nem tért ki Alice Cooper, aki világéletében provokatív megjelenéséről és megbotránkoztató zenéjéről volt híres, és aki legközelebb az angliai Download Fesztiválon lép fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik