Kultúra

Programdömping nem csupán gyereknapra

Jubileumi Reklámzabálók Éjszakája,Veszprémben a TÁNC Fesztiválja várja az érdeklődőket, míg a gyerekek fordított napon tombolhatnak.
Kapcsolódó cikkek

A mostani hétvége nem csupán a gyermekeké, bár az ő szórakoztatásukra és a szülők kikapcsolódására országszerte felkészültek a programszervezők, többségében ingyenes eseményekkel. Szemezgettünk a kínálatból:

Tizenhat ország mutatkozik be például a Nemzetek utcáján, amely a városligeti gyermeknap egyik leglátványosabb programja. Május 28-án és 29-én immár huszonegyedik alkalommal rendezi meg az ingyenes gyermeknapot a Nemzeti Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Fővárosi Önkormányzat, ennek részeként a Napozóréten lehet majd megismerkedni 29-én a Budapesten akkreditált nagykövetségekkel és kulturális intézetekkel – mondta a Független Hírügynökségnek Edvi Péter, az NGYSZ alapítója. Az ingyenes, kétnapos eseményen egyebek mellett arcfestéssel, zenés- és táncbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, gyurmázással, rajz- és poszterkiállítással és kvízjátékkal várják az érdeklődőket.

Ma egy napra megfordul a világ Bikalon

A gyerekek lesznek a felnőttek, a nagyok pedig a lurkók szombaton Bikalon. A Baranya megyei településen egy napra megfordul a világ: a kicsik lepasszolhatják a szülőket a napközibe, vagy épp zsűrizhetik a felnőttek meseelőadásait.
A Bikali Fordított Napon, május 28-án Országos Felnőtt Mesemondó verseny lesz, ahol gyerekzsűri bírálja el a legjobban előadott meséket. Eközben a szülőkre Laár András felügyel majd a napköziben, a Csőevő Duhajka mesekönyvéből olvas fel abszurd meséket és szórakoztatja a nagyobbakat.

Gyermeknap a BKV múzeumában

Az idén is lesz gyermeknap a BKV-nál, szombaton a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum várja a szülőket és gyermekeiket. A HÉV végállomás melletti múzeum május 28-án, szombaton délelőtt 10 órakor nyit. A régi tárgyak és korabeli járművek között bűvész-show, bábszínház és bohóc szórakoztatja a látogatókat, akik apró ajándékokért kvízkérdésekre is válaszolhatnak, archív filmeket nézhetnek, valamint újra lesz BKV-totó és teszt is. A nap sztárvendége Tóth Vera énekesnő lesz, de az önvédelmi sportok kedvelői sem fognak unatkozni, ugyanis Hartyányi Attila rendőrségi kiképző, világbajnok és tanítványai az Ashihara karate fogásaiból tartanak bemutatót.

Ma ér véget Veszprémben a TÁNC Fesztiválja

Immár XIV. alkalommal zajlott a héten a veszprémi Pannon Várszínház az Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozója, a TÁNC Fesztiválja. Az utolsó napon, május 28-án este fél 8-tól ünnepélyes keretek között adják át a fesztivál díjait, kitüntetéseit.

Új helyszínen a jubileumi Reklámzabálók Éjszakája

Május 28-án tartják az idén 10 éves Reklámzabálók Éjszakáját. Új helyszínen, a budapesti Millenárison, a Jövő Házában rendezik, ahol a hazai és nemzetközi reklámtermés utóbbi két évének legjavát mutatják be. A több mint ezer nemzetközi és hazai reklámfilmgyöngyszem bemutatása mellett koncertek, színpadi produkciók és több kísérő rendezvény várja a résztvevőket.

*

Országos gyereknapi programkereső itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik