Kultúra

Nem találnak vezetőt a színházi találkozónak

Tovább keresik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) leendő művészeti vezetőjét, miután a tisztséget sem Mácsai Pál, sem Rudolf Péter nem fogadta el.

Az Új Dunántúli Napló híre szerint Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója rengeteg szakmai elfoglaltsága miatt nem vállalta a Pécsi Országos Színházi Találkozó vezetői feladatait, Rudolf Péter pedig egy hónap gondolkodási idő után döntött úgy, hogy filmrendezői, színészi tevékenysége mellett nem jutna elég ideje a színházi találkozó teljes embert kívánó szervezésére.

A pozíció azért üresedett meg, mert a POSZT-ot szervező társaság két ügyvezetője, Jordán Tamás és Simon István tíz év után visszavonult. A programok pécsi szervezésével Stenczer Béla színművészt bízták meg, de budapesti társát továbbra is keresik.

Az idei versenyprogram válogatása a végéhez közeledik. Idén először hárman szelektálnak: Szilágyi Lenke fotóművész, Vekerdy Tamás pszichológus és Urbán Balázs kritikus eddig száznál is több új bemutatót nézett meg – olvasható a baranyai napilapban.

AJÁNLOTT LINK:
Rudolf Péter lehet a POSZT múvészeti vezetője (NOL.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik