Kultúra

Gryllus Dorka Osztrák Filmdíjra esélyes

Gryllus Dorkát a legjobb színésznő, Stork Csabát a legjobb látványtervező díjára jelölte az Osztrák Filmakadémia a Látogatás című film kapcsán.

Nyilvánosságra hozta az Osztrák Filmakadémia (Akademie des Österreichischen Films) az újonnan alapított Osztrák Filmdíjak jelöltjeit. Az elismerést 13 kategóriában adják át január végén Bécsben az elmúlt év kiemelkedő filmes teljesítményeiért.

Gryllus Dorkát az osztrák-magyar-svájci koprodukcióban készült Látogatás című thriller
főszerepéért a legjobb színésznő díjára jelölték további két vetélytárssal együtt. Stork Csaba a legjobb látványtervező díjának várományosi között szerepel a rangos listán, melyen a közelmúlt olyan filmjei kerültek fel, mint a Lourdes, Der Räuber és a Nők férfiak nélkül.

A Látogatás Pejó Róbert (Lipstick, Dallas Pashamende) ötödik játékfilmje, a Fertő-tó
partján játszódó dráma magyar producere Berger József (Mythberg Films) volt. Az Osztrák Filmakadémia jelölései kapcsán a nemzetközi koprodukciókban otthonos magyar producer emlékezetett arra, hogy 2010-re Magyarország a harmadik legfontosabb koprodukciós partnere lett Ausztriának.

A legutóbbi Magyar Filmszemle rendezői díjával jutalmazott Látogatás nemzetközi premierje a moszkvai filmfesztiválon volt nyáron, azóta világszerte számos nívós filmfesztivál mutatta be programjában.

AJÁNLOTT LINKEK:
Az Osztrák Filmakadémia weboldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik