Kultúra

Jót tett a péntek a Megasztárnak (is)

Az X-Faktornak és a Megasztárnak is bejött a Tv2 húzása.

Az X-Faktornak és a Megasztárnak is bejött a Tv2 húzása: az RTL Klub tehetségkutatója szombaton 55,2 százalékos közönségarányt ért el, míg a Tv2 műsora 43,8 százalékot hozott a kereskedelmi célcsoportban. A múlt héten mindkét műsor közönségaránya csak pár századnyi százalékponttal haladta meg a 34-et, vagyis vélhetően tényleg sokan nézték a hétvégén mindkét műsort. A Megasztárba egyébként 3,6 millióan néztek bele legalább egy percre a Nielsen elektronikus nézettségmérési adatai szerint, míg az X-Faktor elérése 4,3 millió volt szombat este.

Ráadásul a teljes lakosság körében is nőtt mindkét műsor nézettsége: a Megasztár 1 millió 657 ezerről 1 millió 881 ezerre nőtt, az X-Faktor pedig 1 millió 476 ezerről 2 millió 243 ezerre hízott, de ebben a konkurens menekülésén kívül annak is nagy szerepe volt, hogy az RTL Klub műsora most szombaton jelentkezett először élő adással.

A Tv2-nek az igazi diadalt az jelentheti, hogy Friderikusz Sándor és Mester Tamás kiütötte a Berényieket is: amíg a Barátok közt közönségaránya 29,1 százalékos volt a 18-49 év közötti korcsoportban péntek este, addig a szappanopera alatt a Megasztár átlagos közönségaránya 34,7 százalék lett. Más kérdés, hogy a Barátok közt 5380-adik epizódja sokkal kevesebbe került, mint a Megasztár harmadik döntője.

Ha a főműsoridős átlagokat nézzük, akkor viszont az derül ki, hogy a Megasztár péntekre evakuálásának nem is a Tv2 a legnagyobb nyertese, hanem az RTL Klub. Két hete a Tv2 főműsoridejének átlagos közönségaránya pénteken és szombaton 25,7 százalék volt, a múlt héten viszont valamivel kevesebb, 23,2 százalék. Az RTL Klub viszont két hete még 27,3 százalékot tudott csak összegyűjteni a két napon este hét és tizenegy között, főműsoridőben, a múlt héten viszont már 37,7 százalék jutott a csatornának.

A Tv2 a tehetségkutató áthelyezésével tehát az RTL Klubnak is jót tett, de közben azt is elérte, hogy ne lehessen egyetlen legyintéssel elintézni a Megasztárt. A futam folytatódik, csak az egyik versenyző már egy ideje egy másik, amúgy kisebb stadionban ugrálja át a gátakat.

Ajánlott link:
A Megasztár a sikerbe menekült (comment:com)
Kellemetlen: konkurenciájának kaparta ki a gesztenyét a Tv2 (stop.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik