Kultúra

Animációs sorozat és 3D-s mozifilm készül A kis hercegből

Mark Osborne rendezi az Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyvéből készülő 3D-s animációs filmet.

A Variety című magazin internetes oldalán közölt információk szerint a háromdimenziós, 45 millió euró (12,3 milliárd forint) költségvetésű film 2014-ben kerül a mozikba. A film producerei Dimitri Rassam és Aton Soumache lesznek. Soumache lesz a televíziós adaptáció producere is: karácsonytól vetítik az 52 epizódból álló sorozatot Franciaország mellett nyolcvan további országban. A moziváltozathoz az animációs filmek nagyágyúját választották a készítők: az Osborne által rendezett 2008-as Kung Fu Panda című film 633 millió dolláros bevételt hozott.

“Mark Osborne-nal a fedélzeten nemzetközi minőségű projektet hozunk létre, hiszen ő a történetmeséléshez való érzékével és korábbi tapasztalataival biztosítja a sikeres munkát” – mondta el Rassam. A film készítéséhez 2012-ben fognak hozzá.

Saint-Exupéry 1943-ban megjelent irodalmi meséje világszerte eddig több mint 134 millió példányban kelt el, 220 nyelvre és nyelvjárásra fordították le. 1974-ben Stanley Donen rendezésében Hollywoodban filmmusical készült belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik