Kultúra

Így csatázott az RTL Klub és a Tv2

Múlt héten a TV2 nézettsége egy kicsit visszaesett, míg az RTL-é egy kicsit nőtt.

A fiatalok körében, főműsoridőben mért átlagos közönségarányt számítva az RTL Klub 29,2 százalékot ért el (az előző héten 28,7 százalék volt ez a szám). Ugyanebben a mutatóban a TV2 23,1 százalékkal végzett (a korábbi héten még 24,3 százalékot teljesített).

Mind a teljes lakosság, mind a fiatalok körében a vasárnap esti X-Faktor szünetében sugárzott RTL-Hírek volt a legnézettebb. Maga a vasárnapi X-Faktor a második helyen végzett mindkét csoportban, harmadik helyre egy-egy Barátok közt-epizód került. A TV2 Megasztárja a teljes lakosság körében az ötödik lett a nézettségi versenyben, az RTL Klub szombati X-Faktor műsora ezzel szemben csak a tizenötödik lett, ebbe azonban bele kell számítani azt, hogy az RTL műsora csupán másfél órás volt, míg a TV2-é három és fél órás, így sokkal több nézőt össze tudott gyűjteni, és az eredményei is jobbak persze.

A fiatalok körében a Megasztár a tízedik lett a nézettségi versenyben , a szombati X-Faktor azonban ebben a korcsoportban megelőzte a TV2 műsorát, és a nyolcadik helyre ért be.

A zenei tehetségkutatók versenyét a teljes lakosság körében meglepetésre a Megasztár nyerte.

Hétköznaponként a Vacsoracsata, a Fókusz és a Barátok közt hármasa ismét verhetetlen volt. Jól szerepeltek a kereskedelmi célcsoport körében az RTL Klub sorozatai is, így felülkerekedett riválisán a Dr. Csont, A Rejtély, a Castle és a Döglött akták, valamint a CSI: A helyszínelők is.

A 40. héten főműsoridőben a 18-49 éves korosztály 29,2%-a nézte az RTL Klubot, míg a TV2-re 23,1% kapcsolt. A középmezőnyben az M1 (4,9%) után a Viasat3 következik 4,6%-kal, ezt követi a Cool (3,8% ), majd a Film+ (3,7%).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik