Kultúra

Eastwood thrillere zárja a New York-i filmfesztivált

Clint Eastwood Hereafter című, a halál utáni léttel foglalkozó filmje zárja a szeptember végén kezdődő New York-i filmfesztivált, amely hagyományosan a művészfilmek nemzetközi mustrája.

A fesztivál szervezői a hét elején számoltak be arról, hogy a szeptember 24-én kezdődő 17 napos vetítéssorozat alatt 28 nagyjátékfilm fut majd a programban. Az alkotásokból több mint tucatnyi a külföldi produkció. A közönség a thaiföldi Apicsatpong Víraszethakul cannes-i Arany Pálma-díjas munkáján kívül láthatja többek között a 101 esztendős portugál veterán filmes, Manoel de Oliveira O estranho caso de Angélica című filmdrámáját is.

Szép számmal képviselteti magát az idősebb rendezői korosztály: a nyolcvan esztendős Eastwood és Oliveira mellett a 79 éves Jean-Luc Godard Film Socialisme című drámájával lesz jelen, a 67 esztendős Mike Leigh pedig egy házaspár egy évét nyomon követő, Another Year című filmjét viszi New Yorkba.

A fesztivál szervezői korábban bejelentették, hogy David Fincher a Facebook születéséről készült The Social Network című produkcióját választották a rendezvény nyitányául, és a programsorozat egyik fénypontja lesz az Oscar-díjas Helen Mirren főszereplésével forgatott A vihar című Shakespeare-filmadaptáció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik