Kultúra

Ezúttal klubkoncerten sokkol a Skinny Puppy

Két korábbi szigetes koncertje után ismét augusztusban, de most önálló fellépésre érkezik hozzánk a kanadai indusztriálbanda.

A műfajában a legmeghatározóbb együttesek közé tartozó, többek közt a Nine Inch Nailst is nagyban inspiráló csapat 28 éve alakult, és 1995-ig folyamatosan alkotta az indusztriális zene meghatározó lemezeit. Munkáikban a dobgépek és a szintetizátorok samplingekkel, „talált hangokkal” keveredtek, szövegeik pedig olyan témákat feszegettek, mint az állati jogok kérdése, a nagyhatalmi politika vagy a droghasználat, és a kemény szövegekhez súlyos látványvilág is társult mind a klipekben, mind pedig a performansz-szerű koncerteken.

Feloszlása után a Skinny Puppy nyolc évig inaktív volt, majd 2003-ban visszatért, és négy éven belül két nagylemezt készített, amelyekkel aztán hazánkba is ellátogattak: előbb a Sziget nagyszínpadán, majd a fesztivál metálsátrában adtak koncertet. A jelenleg új nagylemez kiadására készülő csapat most ismét eljön hozzánk, ezúttal azonban önálló fellépést tartanak a Diesel klubban, így sokkoló show-juk minden bizonnyal még jobban fog érvényesülni.

Az augusztus 19-én, 20 órakor kezdődő koncert előzenekara a szlovák Kifoth lesz, a belépő ára 5990 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik