Kultúra

Az Iron Maiden énekese drágállja a koncertbelépőket

A koncertbiznisz súlyos veszteségeket szenvedett idén nyáron. Bruce Dickinson szerint a magas árak miatt voltak üresek a nézőterek.

Mint arról már több hírben is lehetett olvasni, az Egyesült Államokban idén nyáron 17 százalékkal estek a koncertjegy-eladások, ami súlyos érvágás a lemezek gyenge fogyása miatt amúgy is szenvedő koncertiparnak. A még mindig jó nézőszámokat produkáló Iron Maiden frontembere szerint ennek csakis az az oka, hogy a belépők túl drágák.

„Nagyon nagy elkötelezettségről tanúskodik, ha valaki koncertbelépőt vásárol – mondta el a Sky News-nak Bruce Dickinson. – Ezért nemcsak nagyszabású show-t, hanem megfizethető jegyárakat is érdemelnek a nézők. Elvégre rockandroll-bulikról van szó, nem pedig bankár-összejövetelekről.”

„Némelyik turné igencsak túl van árazva, 100-250 fontba kerülnek a jegyek – tette hozzá a téma kapcsán Rod Smallwood, az Iron Maiden menedzsere. – Előbb vagy utóbb falnak ütközik az ember – épp ez történt idén nyáron is. Szerintem hamarosan újra kell értékelni az árképzési politikát és azt, hogy milyen sűrűn turnéznak a zenekarok, hogy egyensúlyba kerüljenek a dolgok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik