Kultúra

Megkapják támogatásuk kétharmadát a független színházak

A 120 milliárdos kötelező kormányzati zárolás ellenére mégis kifizetik a színházaknak beígért támogatás 66 százalékát.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) haladéktalanuk intézkedik arról, hogy az Előadóművészeti Tanács által javasolt támogatási összegek 66 százalékát mielőbb megkapják a nyertes intézmények és szervezetek, köztük a független színházi és táncművészeti társulatok – közölte a kultúráért felelős államtitkárság.

A NEFMI közleménye emlékeztet arra, hogy a 120 milliárd forintos kormányzati zárolásból a kulturális ágazatnak is ki kellett vennie a részét. A tárca azonban megvizsgálta az Előadóművészeti Tanács által támogatni javasolt szervezetek helyzetét, és ennek alapján úgy döntött: a nyertes pályázók további működése érdekében a zárolásokat úgy csoportosítja, hogy még az idén folyósíthassa a megítélt támogatások 66 százalékát.

Mint fogalmaztak, a NEFMI az előadóművészeti szakma képviselőinek kérését és véleményét figyelembe véve haladéktalanuk intézkedik arról, hogy a minisztérium idei pályázatain az Előadóművészeti Tanács által javasolt támogatások 66 százalékát a nyertes intézményeknek és szervezeteknek a támogatások lebonyolításával megbízott szerv, a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága mielőbb folyósítsa.

Ajánlott cikk:
Megkapják támogatásuk kétharmadát a független színházak (Index.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik