Kultúra

Gödöllőn is játsszák a Sissi című operett-sikert

Július 29-én és 30-án láthatja a hazai közönség Gödöllőn, a kastély dísztermében a Sissi című operett új előadását, amely Olaszországban már nagy sikert aratott.

A Gödöllői Királyi Kastély szóvivője, Holub Katalin tájékoztatása szerint tapsviharral és jobbnál jobb szakmai kritikákkal fogadták a trieszti operettfesztiválon a Sissi július 13-ai bemutatóját. Gödöllőre tulajdonképpen “hazajön” Fritz Kreisler darabja, hiszen Erzsébet királyné szívesen és gyakran időzött a Pest megyei település kastélyának falai között.

Az előadáson korabeli jelmezekbe öltözött művészek tolmácsolásában életképeket mutatnak be Erzsébet királyné mindennapjaiból. A több országon át “vándorló” darabban a német nyelvű dalokat az adott helyszín nyelvére fordított narráció kíséri. Triesztben egy ismert olasz díva vállalta ezt a feladatot, míg nálunk Felföldi Anikó lesz a narrátor.

Maga a történet egyike az Elisabeth Wittelsbach bajor hercegnőről, azaz Sissiről szóló tündérmeséknek. Arról szól, miként lett a gyerekkori pajtásokból, Ferenc Józsefből és Sissiből férj és feleség. Fritz Kreisler 1932-ben bemutatott darabjából később film is készült Romy Schneider főszereplésével.

A Szegedi Nemzeti Színház és a Teatro Lirico Giuseppe Verdi közös produkciója a tervek szerint végigjárja a császárné életének fontos helyszíneit. A gödöllői bemutatót követően Korfun játsszák majd Erzsébet királyné romantikus történetét, de már szervezik a bécsi előadásokat is. A tervek szerint később Nagycenken is látható lesz az operett.

Az előadás rendezője Sergio D’Osmo, koreográfusa Juronics Tamás, karmestere Pál Tamás. A szerepeket magyar operaénekesek szólaltatják meg: Sissit Keszei Bori alakítja, de színpadra lép Kónya Krisztina, László Boldizsár és Geiger Lajos, valamint a Szegedi Nemzeti Színház tánckara.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik