Kultúra

Elkelt Michael Jackson dedikált gitárja

Huszonötezer euróért (7,1 millió forintért) talált gazdára Michael Jackson dedikált gitárja. A hangszert jótékonysági céllal árverezték el az interneten.

A vevő berlini, a befolyt összeget az Arche (Bárka) gyermekvédelmi szervezet és a freiburgi gyermekrákkórház kapja – közölte szűkszavúan az aukciót szervező United Charity németországi alapítvány.

Az amerikai énekes a hangszert a Scream című dal videofelvételéhez használta, amely 7 millió dolláros (1,5 milliárd forintos) költségvetésével a legdrágább zenei videónak számít. A felvételhez Jackson 22 gitárt rendelt. A forgatás alatt olyan sokszor meg kellett ismételni a jelenetet, amelyben összetöri a hangszert, hogy csak néhány gitár maradt meg. A popsztár ezek közül egyet aláírt. A több ezer euróra becsült gitárt Michael Jackson egykori menedzsere, Dieter Wiesner bocsátotta a baden-badeni alapítvány rendelkezésére, és a popkirály halálának első évfordulója alkalmából árverezték el.

Michael Jackson (1958-2009) emléktárgyait magas árfolyamon jegyzik. Novemberben New Yorkban 350 ezer dollárt (77,5 millió forintot) fizettek azért a kesztyűért, amelyet 1983-ban a Moonwalk előadásakor viselt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik