Kultúra

Filmklasszikusok egy percben

"Készíts te is remake-verziót egy klasszikusból!" – szól a CineFest felhívása.

A feladat nagyon egyszerű: egy filmklasszikust kell újra leforgatni maximum 60 másodpercben. A felvétel történhet akár mobillal is, a szereplők pedig gyurmafigurák vagy kesztyűbábok is lehetnek. Az ötlet a lényeg, a világhírű magyar filmes szakemberek, a Cannes-ban díjazott Kocsis Ágnes és az Oscar-jelölt M. Tóth Géza vezette zsűri a kreativitást díjazza, nem a technikai hátteret.

Aki kedvet érez, az fényképsorozatból vagy rajzfilmként is megcsinálhatja kedvenc klasszikusa egyperces remake-verzióját. A legjobb filmek bemutatója a szeptember 10. és 19. között tartandó 7. CineFest egyik legizgalmasabb programja lesz: itt kerül sor az eredményhirdetésre és a díjátadóra is. A részvevőket kihagyhatatlan koncertek, partik és egyéb meglepetések várják.

Kedvenc klasszikusa (legyen az a Star Wars, a Titanic, az Alien vagy bármi más) egyperces verziójával pedig bárki megnyerheti a fődíjat is, a kétszemélyes utazást Írországba vagy a számtalan egyéb értékes ajándék egyikét. A filmeket augusztus 1-től tölthetik fel a jelentkezők a www.daazo.com oldalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik