Kultúra

Színi évadzáró Szolnokon: sikeres volt a sokszínű műsorterv

A színház vezetői elégedettek azzal, hogy a közönség elégedett.

Sikeresen fogadták a nézők a változatos műsortervet, a látogatottság elégedettségre ad okot, a fiatal színészekből álló társulat pedig megerősödött és ütőképessé vált – foglalta össze Balázs Péter igazgató a szolnoki Szigligeti Színház 2009/2010-es évét a vasárnapi évadzáró ülésen. A direktor kiemelte, hogy a társulat hagyományos tevékenysége mellett ismét színvonalas szilveszteri gálaműsort produkált a Duna Televízió közvetítése révén a világ magyarságának, és úgy vélte, hogy az Ádámok és Évák Ünnepe című kezdeményezésükkel a teátrum “bűvkörébe” vonták a város középiskolás fiataljait.

Bor Zoltán produkciós igazgató arról számolt be, hogy augusztus 20-ra kulcsrakészen átadják a színházzal szemben lévő épületben a Szín-Mű-Hely elnevezésű létesítményt, amely többek között stúdiószínpadnak és színészlakásoknak ad helyet.

Balázs Péter bejelentette, hogy a vezetőség döntése alapján a színház által alapított Szigligeti-díjat ezúttal Farkas Irén művészeti titkárnak és László Béla fővilágosítónak ítélték oda. A Szigligeti Színház 2010/2011-es műsorterve szerint az ősztől kora nyárig tartó szezonban Molnár Ferenc Üvegcipő és Bródy Sándor A tanítónő című művét láthatják a nézők. Kacsóh Pongrác: János vitéz és Szilágyi-Eisemann: Én és a kisöcsém című produkciójával pedig a zenés műfaj kedvelőit akarják kiszolgálni.

Újabb heroikus szerelmi történetként Schiller: Ármány és szerelem című drámáját, míg a musical műfajban a Jézus Krisztus Szupersztárt állítják színpadra a Tisza-parti város teátrumában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik