Kultúra

Tarja Turunen szimfonikus zenekarral lép fel Miskolcon

A mai napon kezdetét veszi Miskolcon a Nemzetközi Operafesztivál, amelynek egyik sztárvendége egy metálénekesnő, Tarja Turunen lesz.

A kemény és a klasszikus zene évtizedes hagyományokra visszatekintő fúziója már nem idegen a rendezvénytől, hiszen korábban fellépett már a fesztiválon a két műfajt elegyítő zenekarok egyik legnépszerűbbike, a Therion, valamint az Epica is. Turunen meghívása ilyen előzmények után szinte logikus lépésnek is mondható, hiszen a két zenei világ házasításának legnagyobb nyertese az ő egykori zenekara, a finn Nightwish.

A tanulmányait a Sibelius Akadémián folytató szoprán énekesnő 1996-ban alapító tagja volt az elmúlt évek egyik legjelentősebb metal sikersztoriját produkáló együttesnek, 2005-ben azonban személyes ellentétek miatt elhagyta a csapatot, és azóta szólóelőadóként dolgozik. Jelenleg második, What Lies Beneath című lemeze augusztusi megjelenésére készül.

Tarja Turunen a fesztiválon június 12-én, kétórás műsorral lép fel, amelyben ismert és megjelenés előtt álló saját dalai, Nightwish-számok és klasszikus tételek is szerepelnek. A helyszín a Miskolci Jégcsarnok lesz, a belépő ára 6900 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik