Kultúra

Roger Waters Budapestre is elhozza A Falat

Jövőre világ körüli turnéra indul a Pink Floyd The Wall című lemezével a csapat egykori basszusgitárosa, Roger Waters. A koncertsorozat hazánkat is eléri.

Az album teljes egészében eddig mindössze harmincegyszer hangzott el élőben, utoljára 1990-ben, a Berlini Fal leomlásakor. A mostani turné idén ősszel, Torontóban startol, és 2011. április 12-én jut el hazánkba. A koncert helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a zenész három éve a Pink Floyd másik legendás albumát, a Dark Side of the Moont is eljátszotta teljes egészében.

Waters a honlapján rövid közleményben tudatta, miért döntött úgy, hogy ismét színpadra állítja a konceptalbumot. Eszerint úgy érzi, hogy eluralkodott az embereken az egymás iránti bizalmatlanság és félelem, ő azonban úgy gondolja, hogy van még lehetőség a változásra, és erre a lemez előadásával szeretné felhívni a figyelmet.

A koncerteket kivételesen látványos show kíséri majd: a hírek szerint grandiózus díszletekre és komoly pirotechnikára, valamint kvadrofon hangzásra is lehet számítani. A jegyárusítás június 23-án kezdődik meg, de a Waters honlapján regisztrálók már 15-étől, a szervező Live Nation website-ján előjegyző látogatók pedig 21-étől megvehetik a belépőjüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik