Kultúra

Furcsa Múzeumok Éjszakája Moszkvában

Számos intézmény nem bírta a rohamot, és bár éjjel 2 óráig kellett volna várnia a látogatókat, már korábban bezárt.

Sok helyen – a kispénzű, de a rendezvény fő célcsoportját alkotó lelkes fiatalok nagy csalódására – belépődíjat kellett fizetni, ráadásul a hírekkel ellentétben a metró sem járt tovább.
Némelyik intézmény előtt olyan hosszú sorok kígyóztak, hogy akik 11 óra körül értek oda, egyből sarkon is fordultak.

Különleges eseménnyel valójában csak a Tretyakov galéria modern részlege várta a látogatókat: a Képzőművészek Házában a lelki-fizikai gyógyulás témáját taglaló alkotásokból nyílt kiállítás, amely mindössze két hétig lesz látható.

Már tavaly is mintegy 700 ezer ember látogatta meg az orosz főváros múzeumait és galériát a hosszúnak ígért éjszakán, de idén ez a rekord minden bizonnyal megdőlt. Anton Gornyakov, a moszkvai önkormányzat kulturális osztálya kiállítási részlegének vezetője már szombaton bejelentette: nem kizárt, hogy jövőre a nagy érdeklődés visszaszorítása érdekében mindenhol belépőt kell fizetni.

A lapok hétfői beszámolói szerint sajnos a moszkvai múzeumok éjszakája abban is eltér más városokétól, hogy sok olyan fiatal is berúgott, akinek ez amúgy nem szokása. A parkokba, művészeti központokba ugyanis semmiféle italt nem lehetett bevinni, és mivel eldobni sajnálták, sokan gyorsan helyben megitták az egész éjszakára szánt alkoholt.

Ajánlott cikk:
Rövid és drága volt az orosz múzeumok éjszakája (Múlt-kor történelmi portál)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik