Kultúra

A muszlimok sem állhatnak Elton John útjába

A helyi muszlimok tiltakozása ellenére Elton John lesz a Marokkó fővárosában, Rabatban megrendezendő Mawazine World Rhythms fesztivál főfellépője.

A május 21-től 29-ig tartó esemény 50 ország előadóit látja vendégül, és a szervezőket már korábban is érték támadások a muszlimok részéről, akik azt mondják, hogy az effajta események sértik az iszlámot, mert a promiszkuitást és az alkoholfogyasztást népszerűsítik. A legnagyobb felháborodást azonban egyértelműen Elton John fellépésének híre váltotta ki.

„Arra kértük a kormányt, hogy zárják ki ezt az embert a fesztivál fellépői közül – mondta az iszlámista Igazság és Fejlődés Pártjának vezető politikusa, Musztafa Ramid. – Ez a férfi – elnézést, inkább azt kellene mondanom: ez a személy, nem pedig azt, hogy ez a férfi – közismerten kérkedik a homoszexualitásával. Marokkó muszlim állam, ahol nem léphetnek színpadra ilyen mértéktelenül erkölcstelen emberek.”

A marokkói király, VI. Mohammed támogatását is élvező fesztivál szervezői a tiltakozás ellenére nem szándékoznak változtatni a programon. „Elton John a világ egyik legjobb előadóművésze – foglalt állást Azoz Daki, a rendezvény igazgatója. – Azért hívtuk meg és várjuk szeretettel a Mawazine fesztiválra, mert zseniális és különleges, amit a színpadon nyújt. Az előadók magánélete nem a mi ügyünk, nem vizsgáljuk a privát dolgaikat, mielőtt meginvitáljuk őket.” Daki azt is hozzátette: a tiltakozásokra a végső választ a fesztivál látogatottsága adja majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik