Kultúra

Kathryn Bigelow új filmterve vihart kavart Dél-Amerikában

Argentína és Paraguay illetékes miniszterei azt állítják, hogy a Triple Frontier (Hármas határ) című film ártani fog a turizmusnak.

Sok ország reménykedik abban, hogy náluk forgatják a következő szuperprodukciót, főként, ha azt a világ egyik legünnepeltebb rendezője jegyzi. Ezen a héten a dél-amerikai politikusok mégis ingerülten fogadták a hírt, hogy A bombák földjén Oscar-díjas alkotója náluk készül forgatni.

Az ok: az adrenalintól fűtött történet az argentín-brazil-paraguayi hármas határ nem éppen legvonzóbb arcát mutatná be. A hírhedt határvidék a fegyver- és drogcsempészet egyik világközpontja, emellett az amerikai hatóságok időről időre azt állítják, hogy Ciudad del Este város, ahol jelentős arab közösség él, nemzetközi terrorista csoportok számára gyűjt pénzt. A határvidék emellett Dél-Amerika egyik leglátogatottabb turistacélpontja is, itt található ugyanis a világ egyik legnagyobb vízesése, az Iguacu.

Az argentin és a paraguayi turisztikai miniszterek azt nyilatkozták, hogy nem támogatják a filmet, és mélyen sérti őket a régió negatív portréja. A brazilok viszont nem utasították el a projektet. Szellemes válaszukban arra hivatkoznak, hogy a filmtörténetben New York városát is számos alkalommal porig rombolták, és ez nem ártott a város imidzsének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik